Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Директорът на ЕПЦ ще участва в кръгла маса "Информационните технологии в полза на потребителите"

13.03.2017

Директорът на ЕПЦ България Игнат Арсенов ще се включи в кръгла маса на тема „Информационните технологии в полза на потребителите”.
Прикачени документи

Тя е организирана от Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Министерството на икономиката (МИ). Поводът е Международният ден на потребителите - 15 март. Тази година той е под мотото "Изграждане на цифров свят, в който потребителите могат да вярват“.

Кръглата маса ще бъде открита от министъра на икономиката г-н Теодор Седларски. Участие в нея ще вземат председателят на КЗП Димитър Маргаритов и членовете Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Поканени да се включат в дискусията са Комисията за регулиране на съобщенията ГДБОП, държавната агенция "Електронно управление", Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация за електронна търговия, Българската уеб асоциация, неправителствени потребителски организации и браншови асоциации. Обсъдени ще бъдат възможностите и предизвикателствата на цифровата икономика за потребителите и бизнеса.  

Дискусията ще се проведе на 14.03.2017г. от 12.30ч. в „София Тех Парк” (Лабораторен комплекс, партерен етаж).

 
 
 
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Покупка на мобилни или интернет услуги онлайн: как ни подвеждат?

  Европейската комисия и националните органи за защита на потребителите обявиха резултатите от проучване на 207 уебсайта в целия ЕС, които предлагат стационарни или мобилни телефонни услуги, както и интернет услуги или услуги за видео и аудио стрийминг, съобщиха от ЕК в съобщение до медиите.

 • Вижте контактните форми за оплакване към авиокомпаниите в ЕС

  Понякога за потребителите е трудно да достигнат до формите за оплакване на различните авиокомпании. За да улесним търсенето и да помогнем на пътниците, които имат проблеми със закъснели полети или загубени багажи, обобщихме списъка с повечето от европейските авиопревозвачи. В случай че не получите отговор от ...

 • Единният европейски пазар на 25 години. Какви са ползите?

  Тази година Европейският съюз отбелязва 25 години от изграждането и създаването на единния пазар. Става дума за пазар без граници, който обхваща над 500 милиона души. Какви са най-важните ползи за потребителите?

 • Внимание, фалшиви сайтове!

  Европейски потребителски център предоставя информация и съдействие при проблеми, свързани с търговци извън България, но регистрирани в ЕС, Норвегия или Исландия. Ние не можем да предложим помощ при разрешаване на проблеми с покупки от е-магазини, регистрирани извън ЕС, но ви предлагаме съвети как да се предпазите ...

 • Директорът на ЕПЦ гост-лектор в цикъл лекции пред онлайн търговци

  Каква е правната регламентация при продажбите по интернет, какви са задълженията на търговците и как работи европейската платформа за онлайн разрешаване на спорове са част от темите, които ще представи Игнат Арсенов, директор на Европейски потребителски център по време на поредица практически обучения, ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [55]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре