Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Директорът на ЕПЦ ще участва в кръгла маса "Информационните технологии в полза на потребителите"

13.03.2017

Директорът на ЕПЦ България Игнат Арсенов ще се включи в кръгла маса на тема „Информационните технологии в полза на потребителите”.
Прикачени документи

Тя е организирана от Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Министерството на икономиката (МИ). Поводът е Международният ден на потребителите - 15 март. Тази година той е под мотото "Изграждане на цифров свят, в който потребителите могат да вярват“.

Кръглата маса ще бъде открита от министъра на икономиката г-н Теодор Седларски. Участие в нея ще вземат председателят на КЗП Димитър Маргаритов и членовете Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Поканени да се включат в дискусията са Комисията за регулиране на съобщенията ГДБОП, държавната агенция "Електронно управление", Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация за електронна търговия, Българската уеб асоциация, неправителствени потребителски организации и браншови асоциации. Обсъдени ще бъдат възможностите и предизвикателствата на цифровата икономика за потребителите и бизнеса.  

Дискусията ще се проведе на 14.03.2017г. от 12.30ч. в „София Тех Парк” (Лабораторен комплекс, партерен етаж).

 
 
 
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • 10 съвета как да избегнете неприятните изненади при резервиране на почивка онлайн

  Лятната ваканция все повече наближава. По този повод мрежата от Европейски потребителски центрове ECC-Net представя доклад „Резервацията на почивка онлайн: остава ли първоначалната цена и на финала?“. Все повече потребители използват интернет, за да организират своята почивка – резервацията може да стане само с ...

 • Абонаментът за онлайн услуги ще важи и в чужбина

  Гражданите на ЕС, които посещават друга страна в Общността, често губят достъпа си до онлайн съдържание като филми, телевизионни сериали, музика, игри или спортни събития, за които са платили абонамент в родната си страна.

 • Без роуминг след 15 юни. Въпроси и отговори

  След 15 юни 2017 г. отпадат таксите за роуминг. Когато използвате вашия мобилен телефон в други страни от ЕС, ще заплащате по същата тарифа като националната. Всеки съществуващ или нов договор, който включва роуминг услуги, ще се превърне в договор за "роуминг като у дома".

 • Как да се спасим от абонаментни капани?

  3,5 милиона европейци са попаднали в нежелани капани за абонамент на различни стоки и услуги през последните три години. Това показва проучване, проведено в Швеция, Норвегия, Финландия, Холандия, Белгия и Австрия. Именно в тези страни колегите от местните Европейски потребителски центрове получават и най-много ...

 • ЕПЦ съветва: Копирайте касовите си бележки и ги пазете 2 години

  Всяка стока, която се купува в рамките на Европейския съюз, има 2 години законова гаранция. Търговецът обаче може да предостави и допълнителна гаранция, която не отменя законовата и може да предоставя само по-изгодни условия от нея. Винаги копирайте касовата си бележка, когато купувате стока, защото с времето тя ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [38]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре