Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Директорът на ЕПЦ ще участва в кръгла маса "Информационните технологии в полза на потребителите"

13.03.2017

Директорът на ЕПЦ България Игнат Арсенов ще се включи в кръгла маса на тема „Информационните технологии в полза на потребителите”.
Прикачени документи

Тя е организирана от Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Министерството на икономиката (МИ). Поводът е Международният ден на потребителите - 15 март. Тази година той е под мотото "Изграждане на цифров свят, в който потребителите могат да вярват“.

Кръглата маса ще бъде открита от министъра на икономиката г-н Теодор Седларски. Участие в нея ще вземат председателят на КЗП Димитър Маргаритов и членовете Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Поканени да се включат в дискусията са Комисията за регулиране на съобщенията ГДБОП, държавната агенция "Електронно управление", Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация за електронна търговия, Българската уеб асоциация, неправителствени потребителски организации и браншови асоциации. Обсъдени ще бъдат възможностите и предизвикателствата на цифровата икономика за потребителите и бизнеса.  

Дискусията ще се проведе на 14.03.2017г. от 12.30ч. в „София Тех Парк” (Лабораторен комплекс, партерен етаж).

 
 
 
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • 60 години Римски договори

  Преди 60 години, на 25 март 1957 г., с договорите, подписани в Рим, се е родила Европейската икономическа общност (ЕИО). Днес Европейският съюз е най-големият пазар в света с 508 млн. души, които се възползват от предимствата на различни потребителски права, а хора, стоки и услуги могат да се движат свободно през ...

 • 24 000 потребители използваха новата европейска платформа през първата година

  Макар в ЕС да съществуват строги правила за защита на потребителите, на практика понякога за потребителите е трудно да получат правна защита, когато техните права са нарушени, особено в трансграничен контекст.

 • Социалните мрежи готвят промени в полза на потребителите

  Органите за защита на потребителите в ЕС получават все по-голям брой оплаквания от потребители, станали жертва на мошеничества и измами при използване на уебсайтове на социалните медии, както и от такива, сблъскали се с условия за ползване, несъобразени със законодателството на ЕС за защита на потребителите.

 • Играчките начело на опасните стоки и през 2016 г.

  През 2016 г. националните органи използваха по-активно системата за бърз обмен на информация и отстраниха повече опасни продукти от магазините. Въпреки това все повече от опасните продукти, за които е подаден сигнал в тази система, се продават и на онлайн платформи. По тази причина Европейската комисия ускори ...

 • Информационен щанд и забавни снимки за Деня на потребителите

  По повод 15 март, Международният ден на потребителите, Европейски потребителски център България отвори информационен щанд в „Сердика Център“ в София. Целта беше да информираме хората на място за правата им като потребители при пазаруване или пътуване в друга страна от Европейския съюз.

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [35]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре