Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Еко лагер учи младежи на европейски ценности и старинни фототехники

14.09.2017

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов присъства на представянето на фотографии и мини-уеб сайтове, създадени от ученици по време на обучителен еко лагер. Мероприятието беше организирано съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси, Информационен център „Европа Директно” – София и Европейски потребителски център, България, който функционира към КЗП.
Прикачени документи

 

„В навечерието на новата учебна година можем да помислим и да си пожелаем образователният процес да включва и такива елементи като предмети, учещи ни да се отнасяме добре един към друг. И когато виждаме през своя поглед другия, да съзираме хубавото и положителното. Това се опитваме да правим и ние. Нашата институция има нелеката задача да създава нормални отношения между търговци и потребители. Стремежът ни с колегите от Европейски потребителски център е свързан и със създаване и развиване на умението за намиране на положителните черти у хората и отразяването им по най-добрия начин в собственото съзнание и през собствената интерпретация”, каза Маргаритов.

В инициативата се включи и колегата от ЕПЦ Атанас Начков, който представи дейността на центъра в полза на потребителите и защитата на техните права. 

По време на заниманията младежите разгърнаха въображението си, за да заснемат "другия през моите очи". Фотографи художници им разкриха тайните за създаване на качествени лентови и дигитални снимки. Бяха разработени миниуебсайтове в електронната платформа eTwinning и обсъдени   условията за ползване на интернет по безопасен начин. Особен интерес сред младите хора предизвика представянето на старинна фотографската техника (от ХIХ век) и т. нар. мокър колодиев процес. Технологията е сред предшествениците на снимането на филм и копиране на хартия – използва се метална плака, чиято емулсия се приготвя непосредствено преди снимката, а фотографиите добиват ретро стил.

Еко лагерът е награда за ученици, които са победители в конкурс за разработки, свързани с темата за толерантността, разбирателството и междукултурния диалог в контекста на европейските цели и ценности. Този конкурс беше организиран от Центъра за развитие на човешките ресурси и Информационния център „Европа Директно” – София. 


На снимката - Димитър Маргаритов, председател на КЗП
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • ЕК настоява Airbnb да показва крайните цени и дали мястото се предлага от частно лице

  Европейската комисия и органите за защита на потребителите от ЕС призовават платформата Airbnb да приведе общите си условия в съответствие с правилата на ЕС за защита на потребителите и да осигури прозрачност при представянето на цените.

 • ЕПЦ стартира информационна кампания

  Европейски потребителски център България, който функционира към Комисията за защита на потребителите, стартира масова информационна кампания „Вашите права“, насочена към хората, които пътуват, почиват или пазаруват в други страни от ЕС. Началото беше поставено днес, 13 юли, в Бургас.

 • Информация за фалита на Whinkel B.V.

  На 26 юни 2018 г. Ротердамският съд обяви фалита на холандския интернет магазина Whinkel B.V. Процедурата по несъстоятелност ще бъде изпълнена от адвокатската кантора DVDW (www.dvdw.nl), съобщиха колегите от ЕПЦ Нидерландия. В ЕПЦ България има получени жалби, свързани със сайта https://www.whinkel.nl Ето ...

 • Нови правила гарантират по-голяма защита при пакетните почивки

  Откривате хлебарки във Вашата хотелската стая? Виждате строеж вместо прекрасен плувен басейн? Вашият автобус или влак е закъснял и поради това сте пропуснали самолета? Вече ще можете да се възползвате от новата напълно хармонизирана европейска директива за пакетните туристически пътувания, която влиза в сила от ...

 • Обезщетение при закъснял полет и с дестинация извън ЕС

  Резервирате си самолетен полет с прекачване в страна извън Еворепейския съюз. Като резултат обаче пристигате в крайната точка със закъснение повече от 3 часа, по вина на авиокомпанията. Имате ли право на финансова компенсация, каквото е предвидена по европейското законодателство?

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [56]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре