Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

09.12.2018

Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при онлайн пазаруване.
Колегите Ива Боцева и Атанас Начков, съветници в центъра, представиха дейността на ЕПЦ, както и жалбите, които се разглеждат в нашия офис. Бяха представени различни аспекти на онлайн търговията, като акцентът беше поставен върху срока за отказ при онлайн покупка в рамките на 14 дни, както и гаранциите и рекламациите, на които имат право потребителите. Младежите получиха и практични съвети за предимствата и недостатъците на различните видове плащания при поръчки в електронни магазини, както и как могат да защятат правата си при трансгранични потребителски спорове. 

Четирима  от студентите ще работят върху реални проблеми, с които се сблъкват хората, когато пазаруват онлайн от търговци зад граница.

Посещението на младежите се проведе в рамките на дисциплината "Основи на управлението" и е част от дългогодишна партньорска традиция.


На снимката - Ива Боцева сред студенти от СУ "Св. Кл. Охридски"

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [64]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре