Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

09.12.2018

Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при онлайн пазаруване.
Колегите Ива Боцева и Атанас Начков, съветници в центъра, представиха дейността на ЕПЦ, както и жалбите, които се разглеждат в нашия офис. Бяха представени различни аспекти на онлайн търговията, като акцентът беше поставен върху срока за отказ при онлайн покупка в рамките на 14 дни, както и гаранциите и рекламациите, на които имат право потребителите. Младежите получиха и практични съвети за предимствата и недостатъците на различните видове плащания при поръчки в електронни магазини, както и как могат да защятат правата си при трансгранични потребителски спорове. 

Четирима  от студентите ще работят върху реални проблеми, с които се сблъкват хората, когато пазаруват онлайн от търговци зад граница.

Посещението на младежите се проведе в рамките на дисциплината "Основи на управлението" и е част от дългогодишна партньорска традиция.


На снимката - Ива Боцева сред студенти от СУ "Св. Кл. Охридски"

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Какво не можем да върнем, ако сме го купили онлайн?

  През целия месец януари празниците продължават с пълна сила. Купуването на подаръци също. Какво обаче да правим, ако това, което са избрали нашите близки не ни допада? Ако подаръкът е купен онлайн, имаме 14 дни от доставката, за да го върнем. Подобна опция предлагат и по-големите големи физически магазини. Какво ...

 • По-лесен онлайн достъп до тв предавания и филми

  Преговарящите от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета постигнаха политическо споразумение по предложеното законодателство относно авторското право върху телевизионните и радиопрограми, съобщиха от Европейската комисия в прессъобщение до медиите.

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

 • Какви са новите правила за онлайн търговия

  Еnterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата и Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите организираха съвместно обучение на онлайн търговци на тема "Новите правила за онлайн търговия".

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре