Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Ако полетът вие е отложен заради мъгла нямате право на обезщетение

30.12.2015

На над 200 000 българи им предстои да пътуват, за да посрещнат новата 2016-а година извън страната.
На над 200 000 българи им предстои да пътуват, за да посрещнат новата 2016-а година извън страната. Тези, които ще летят, е полезно да знаят, че при по-голямо закъснение (над 2 часа) авиокомпанията е длъжна да се погрижи за пътниците, да им осигури хрона, напитки и дори безплатни телефонни обаждания, за да се свържат със своите близки, каза директорът на Европейския потребителски център в България Игнат Арсенов пред БНТ1.

При по-голямо закъснение пътникът има право да бъде премашрутиран, т.е. да му се предложи друг вариант, за да се предвижи към своята цел. Ако това обаче не го устройва, той има право да откаже да пътува и да си получи обратно парите за билета.

При закъснение над 3 часа пътниците може да имат право и на парични обезщетенения - между 250 и 600 евро в зависимост от разстоянието. Такова обезщетение  обаче не се дължи, ако отмяната на полета е била обявена 14 дни по-рано или ако се дължи на извънредни обстоятелства, които са извън контрола на авиокомпанията - например гъста мъгла или други лоши метеорологични условия.
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Еко лагер учи младежи на европейски ценности и старинни фототехники

  Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов присъства на представянето на фотографии и мини-уеб сайтове, създадени от ученици по време на обучителен еко лагер. Мероприятието беше организирано съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси, Информационен център „Европа Директно” ...

 • Пресконференция

  Директорът на Европейски потребителски център България Игнат Арсенов ще се включи в пресконференцията на Комисията за защита на потребителите, която ще се проведе на 31 август, четвъртък. Събитието започва в 11 ч и ще се състои в пресклуба на БТА в София.

 • Мога ли да отменя почивката си в Барселона?

  Вижте какви са нашите съвети, ако имате планирано пътуване в района на Барселона, Испания, след терористичната атака там на 17 август.

 • Изтеглят от пазара опасни калъфи за iPhone

  Производителят MixBin Electronics предприема доброволни мерки по изтегляне от пазара на калъфи за iPhone от марката Victoria's Secret поради риск от нараняване. Информацията за кампанията постъпи в Комисията за защита на потребителите по системата за обмен на нотификации за опасни стоки на територията на ...

 • Какво трябва да знаем, ако ни загубят куфара на летището?

  От началото на годината през летище София са преминали над 3,7 млн пътници, което е рекордe​н ръст с 42% спрямо същия период на 2016 г. Това показват данните на аерогарата в столицата. Само през юли обслужените пътници там са били над 611 000. Във време, когато въздушният транспорт се ползва все повече и от много ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [43]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре