Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

5 съвета при купуване на билети за Евро`2016 във Франция

04.02.2016

Между 10 юни и 10 юли тази година във Франция ще се проведе Европейското първенство по футбол. За най-големите фенове, които ще гледат мачовете на място, напомняме, че билети могат да се купят само чрез официалната платформа на УЕФА https://euro2016.tickets.uefa.com.


Продажбата на билети вече започна, но през следващите месеци в интернет се очаква да се появят и „съмнителни оферти” за ценните хартийки. За да предпазят феновете от фалшиви билети и разочарование, колегите от Европейския потребителски център в Австрия са обобщили най-важните правила за безопасна покупка на онлайн на билети за Евро 2016.

1. Поръчвате и купувайте билети само от официалната платформа билет на УЕФА: euro2016.tickets.uefa.com.
2. Принтирайте всяка информация в процеса на поръчка и я пазете, за да имате доказателства в случай на проблеми. Скрийшотовете също са добра идея.
3. Не се доверявайте на „изключителни” или „ексклузивни” оферти, когато купувате през интернет.
4. Ако сте платили билетите с кредитна карта и те не са доставени, свържете се с банката, от която е вашата карта, и поискайте писмено да ви възстановят парите.
5. В случай, че не получите билетите и не успеете да си възстановите парите, трябва да се обърнете към полицията.

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • По-лесен онлайн достъп до тв предавания и филми

  Преговарящите от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета постигнаха политическо споразумение по предложеното законодателство относно авторското право върху телевизионните и радиопрограми, съобщиха от Европейската комисия в прессъобщение до медиите.

 • Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

  Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при ...

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

 • Какви са новите правила за онлайн търговия

  Еnterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата и Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите организираха съвместно обучение на онлайн търговци на тема "Новите правила за онлайн търговия".

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре