Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

5 съвета при купуване на билети за Евро`2016 във Франция

04.02.2016

Между 10 юни и 10 юли тази година във Франция ще се проведе Европейското първенство по футбол. За най-големите фенове, които ще гледат мачовете на място, напомняме, че билети могат да се купят само чрез официалната платформа на УЕФА https://euro2016.tickets.uefa.com.


Продажбата на билети вече започна, но през следващите месеци в интернет се очаква да се появят и „съмнителни оферти” за ценните хартийки. За да предпазят феновете от фалшиви билети и разочарование, колегите от Европейския потребителски център в Австрия са обобщили най-важните правила за безопасна покупка на онлайн на билети за Евро 2016.

1. Поръчвате и купувайте билети само от официалната платформа билет на УЕФА: euro2016.tickets.uefa.com.
2. Принтирайте всяка информация в процеса на поръчка и я пазете, за да имате доказателства в случай на проблеми. Скрийшотовете също са добра идея.
3. Не се доверявайте на „изключителни” или „ексклузивни” оферти, когато купувате през интернет.
4. Ако сте платили билетите с кредитна карта и те не са доставени, свържете се с банката, от която е вашата карта, и поискайте писмено да ви възстановят парите.
5. В случай, че не получите билетите и не успеете да си възстановите парите, трябва да се обърнете към полицията.

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • 10 съвета как да избегнете неприятните изненади при резервиране на почивка онлайн

  Лятната ваканция все повече наближава. По този повод мрежата от Европейски потребителски центрове ECC-Net представя доклад „Резервацията на почивка онлайн: остава ли първоначалната цена и на финала?“. Все повече потребители използват интернет, за да организират своята почивка – резервацията може да стане само с ...

 • Абонаментът за онлайн услуги ще важи и в чужбина

  Гражданите на ЕС, които посещават друга страна в Общността, често губят достъпа си до онлайн съдържание като филми, телевизионни сериали, музика, игри или спортни събития, за които са платили абонамент в родната си страна.

 • Без роуминг след 15 юни. Въпроси и отговори

  След 15 юни 2017 г. отпадат таксите за роуминг. Когато използвате вашия мобилен телефон в други страни от ЕС, ще заплащате по същата тарифа като националната. Всеки съществуващ или нов договор, който включва роуминг услуги, ще се превърне в договор за "роуминг като у дома".

 • Как да се спасим от абонаментни капани?

  3,5 милиона европейци са попаднали в нежелани капани за абонамент на различни стоки и услуги през последните три години. Това показва проучване, проведено в Швеция, Норвегия, Финландия, Холандия, Белгия и Австрия. Именно в тези страни колегите от местните Европейски потребителски центрове получават и най-много ...

 • ЕПЦ съветва: Копирайте касовите си бележки и ги пазете 2 години

  Всяка стока, която се купува в рамките на Европейския съюз, има 2 години законова гаранция. Търговецът обаче може да предостави и допълнителна гаранция, която не отменя законовата и може да предоставя само по-изгодни условия от нея. Винаги копирайте касовата си бележка, когато купувате стока, защото с времето тя ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [38]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре