Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

5 съвета при купуване на билети за Евро`2016 във Франция

04.02.2016

Между 10 юни и 10 юли тази година във Франция ще се проведе Европейското първенство по футбол. За най-големите фенове, които ще гледат мачовете на място, напомняме, че билети могат да се купят само чрез официалната платформа на УЕФА https://euro2016.tickets.uefa.com.


Продажбата на билети вече започна, но през следващите месеци в интернет се очаква да се появят и „съмнителни оферти” за ценните хартийки. За да предпазят феновете от фалшиви билети и разочарование, колегите от Европейския потребителски център в Австрия са обобщили най-важните правила за безопасна покупка на онлайн на билети за Евро 2016.

1. Поръчвате и купувайте билети само от официалната платформа билет на УЕФА: euro2016.tickets.uefa.com.
2. Принтирайте всяка информация в процеса на поръчка и я пазете, за да имате доказателства в случай на проблеми. Скрийшотовете също са добра идея.
3. Не се доверявайте на „изключителни” или „ексклузивни” оферти, когато купувате през интернет.
4. Ако сте платили билетите с кредитна карта и те не са доставени, свържете се с банката, от която е вашата карта, и поискайте писмено да ви възстановят парите.
5. В случай, че не получите билетите и не успеете да си възстановите парите, трябва да се обърнете към полицията.

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Еко лагер учи младежи на европейски ценности и старинни фототехники

  Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов присъства на представянето на фотографии и мини-уеб сайтове, създадени от ученици по време на обучителен еко лагер. Мероприятието беше организирано съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси, Информационен център „Европа Директно” ...

 • Пресконференция

  Директорът на Европейски потребителски център България Игнат Арсенов ще се включи в пресконференцията на Комисията за защита на потребителите, която ще се проведе на 31 август, четвъртък. Събитието започва в 11 ч и ще се състои в пресклуба на БТА в София.

 • Мога ли да отменя почивката си в Барселона?

  Вижте какви са нашите съвети, ако имате планирано пътуване в района на Барселона, Испания, след терористичната атака там на 17 август.

 • Изтеглят от пазара опасни калъфи за iPhone

  Производителят MixBin Electronics предприема доброволни мерки по изтегляне от пазара на калъфи за iPhone от марката Victoria's Secret поради риск от нараняване. Информацията за кампанията постъпи в Комисията за защита на потребителите по системата за обмен на нотификации за опасни стоки на територията на ...

 • Какво трябва да знаем, ако ни загубят куфара на летището?

  От началото на годината през летище София са преминали над 3,7 млн пътници, което е рекордe​н ръст с 42% спрямо същия период на 2016 г. Това показват данните на аерогарата в столицата. Само през юли обслужените пътници там са били над 611 000. Във време, когато въздушният транспорт се ползва все повече и от много ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [43]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре