Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Гише на пътника по случай Деня на потребителите

15.03.2016

По повод Световния ден на потребителите - 15 март, екипът на Европейския потребителски център (ЕПЦ) България отново напусна офиса и отиде близо до потребителите. Този път организирахме еднодневно „гише на пътника” на Централна автогара София.
Прикачени документи

Десетки пътници, които минаха през фоайето на автогарата, получиха брошури и зададоха своите въпроси към експертите на ЕПЦ. Хората се интересуваха не само от правата си при пътуване с автобус, но и какво могат да правят, ако имат проблеми при пътуване със самолет или пазаруване в Европа.  

На помощ ни се притече и известният кулинарен майстор Иван Звездев. Той се включи в раздаването на информационните брошури сред потребителите. Шеф готвачът сподели, че е имал неприятни преживявания по време на пътуване със самолет във Франция, когато му загубили куфара. Пазете всички документи, бъдете информирани и си търсете правата, призова Звездев.

В събитието се включиха и Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите и членовете на комисията Константин Райков и Константин Арабаджиев. ЕПЦ България е към Комисията за защита на потребителите.


На снимката Иван Звездев и директорът на ЕПЦ Игнат Арсенов (вдясно)

 

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Еко лагер учи младежи на европейски ценности и старинни фототехники

  Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов присъства на представянето на фотографии и мини-уеб сайтове, създадени от ученици по време на обучителен еко лагер. Мероприятието беше организирано съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси, Информационен център „Европа Директно” ...

 • Пресконференция

  Директорът на Европейски потребителски център България Игнат Арсенов ще се включи в пресконференцията на Комисията за защита на потребителите, която ще се проведе на 31 август, четвъртък. Събитието започва в 11 ч и ще се състои в пресклуба на БТА в София.

 • Мога ли да отменя почивката си в Барселона?

  Вижте какви са нашите съвети, ако имате планирано пътуване в района на Барселона, Испания, след терористичната атака там на 17 август.

 • Изтеглят от пазара опасни калъфи за iPhone

  Производителят MixBin Electronics предприема доброволни мерки по изтегляне от пазара на калъфи за iPhone от марката Victoria's Secret поради риск от нараняване. Информацията за кампанията постъпи в Комисията за защита на потребителите по системата за обмен на нотификации за опасни стоки на територията на ...

 • Какво трябва да знаем, ако ни загубят куфара на летището?

  От началото на годината през летище София са преминали над 3,7 млн пътници, което е рекордe​н ръст с 42% спрямо същия период на 2016 г. Това показват данните на аерогарата в столицата. Само през юли обслужените пътници там са били над 611 000. Във време, когато въздушният транспорт се ползва все повече и от много ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [43]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре