Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Гише на пътника по случай Деня на потребителите

15.03.2016

По повод Световния ден на потребителите - 15 март, екипът на Европейския потребителски център (ЕПЦ) България отново напусна офиса и отиде близо до потребителите. Този път организирахме еднодневно „гише на пътника” на Централна автогара София.
Прикачени документи

Десетки пътници, които минаха през фоайето на автогарата, получиха брошури и зададоха своите въпроси към експертите на ЕПЦ. Хората се интересуваха не само от правата си при пътуване с автобус, но и какво могат да правят, ако имат проблеми при пътуване със самолет или пазаруване в Европа.  

На помощ ни се притече и известният кулинарен майстор Иван Звездев. Той се включи в раздаването на информационните брошури сред потребителите. Шеф готвачът сподели, че е имал неприятни преживявания по време на пътуване със самолет във Франция, когато му загубили куфара. Пазете всички документи, бъдете информирани и си търсете правата, призова Звездев.

В събитието се включиха и Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите и членовете на комисията Константин Райков и Константин Арабаджиев. ЕПЦ България е към Комисията за защита на потребителите.


На снимката Иван Звездев и директорът на ЕПЦ Игнат Арсенов (вдясно)

 

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

  Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при ...

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

 • Какви са новите правила за онлайн търговия

  Еnterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата и Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите организираха съвместно обучение на онлайн търговци на тема "Новите правила за онлайн търговия".

 • Нови правила на ЕС позволяват да пазаруваме онлайн без граници

  От 3 декември 2018 г. влиза в сила нов европейски регламент, с който се прекратява необоснованото блокиране на географски принцип в рамките на ЕС. Повече няма да се срещат уебсайтове, които не допускат достъп на географски принцип или пренасочват сърфиращите само защото те — или издателят на кредитната им карта — ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре