Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Куче в самолет

30.05.2016

Ако искате да летите със самолет заедно с домашния си любимец, ето някои важни правила, с които трябва да се съобразите. Те са обобщени от Международната асоциация за въздушен транспорт /IATA/.

1. Повечето авиокомпании изискват медицински сертификат/паспорт за животното, независимо дали то ще седи у вас в кабината или ще бъде превозено в багажното отделение. Здравният сертификат се издава от вашия ветеринарен лекар и в него трябва да се посочи, че животното е здраво и може да лети.
2. Проверете авиокомпанията, с която ще летите дали може да вземете любимеца си на предпочитания полет. Някои авиокомпании ограничават броя на животните по време на полет, така че трябва да направите предварителна заявка. Потвърдете отново намерението си 48 часа преди полета.
3. Домашните любимци стават много напрегнати от суматохата на летището, така че се опитайте да го изолирате от тази среда максимално.
- Ако вашето любимо същество на четири крака се допуска на борда, то се регистрирайте и влезте в самолета възможно най-късно.
- Ако домашният ви любимец трябва да пътува в трюма, то се чекирайте по-рано, за да може животното да бъде настанено в багажното отделение в по-тих и слабо осветен ъгъл, за да се отпусне и свикне с обстановката.
По правило само малки кучета и котки могат да се возят заедно с вас в кабината. Някои авиокомпании предпочитат обаче да ги транспортират като специален багаж в отделение, което е топло и снабдено с вентилация. Не се притеснявайте, котките и кучетата действително пътуват по-добре по този начин, защото там е по-тихо и те ще си почиват по време на полета.
Много е важно и предварително да проверите дали контейнерът за кучето/котката му е удобен, както и да тренирате животното известно време преди полета, за да свикне с него.

Повече информация може да видите тук



Снимка www.gratisography.com

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Как да разпознаем некоректните електронни търговци?

  Хелоуин е време за маскарад, скелети по улиците и вещици из заведенията. За съжаление, понякога такива дебнат и онлайн. Да пазаруваш през интернет е лесно, удобно и често пъти – много изгодно. Заради това вижте нашите съвети как да познавате некоректните електронни търговци или с други думи - онлайн чудовищата.

 • Индекс за развитие на пазарите: Европейците все още нямат достатъчно доверие в услугите

  Европейската комисия публикува своя индекс за развитие на пазарите на дребно от 2018 г., с който се следи как потребителите от ЕС оценяват функционирането на 40 сектора на стоки и услуги, става ясно от съобщение до медиите.

 • Директорът на ЕПЦ изнесе лекция пред онлайн търговци

  Директорът на Европейски потребителски център Игнат Арсенов изнесе лекция пред български търговци, които биха искали да стъпят или вече предлагат стоките си в Румъния. Той представи правните особености, на които трябва да отговарят всички онлайн продажби в ЕС, и в частност - в северната ни съседка по време на ...

 • Информационна кампания Европейски мрежи без граници

  Информационна кампания за разясняване на правата на българите, когато искат да пазаруват или пътуват, да работят или да учат в друга държава от ЕС започва на 8 октомври от град Гоце Делчев. След това информационното турне "Европейски мрежи без граници“ ще премине през градовете Девин, Батак и Велинград.

 • Airbnb вече ще казва цялата цена за наем на имот

  В отговор на призива, отправен през юли от Европейската комисия и органите за защита на потребителите в Европейския съюз, платформата за споделени нощувки и отдаване на имоти под наем Airbnb се съгласи да представя по-ясно и коректно цените за крайния потребител. Това трябва да се случи до края на 2018 г. за ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [59]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре