Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Куче в самолет

30.05.2016

Ако искате да летите със самолет заедно с домашния си любимец, ето някои важни правила, с които трябва да се съобразите. Те са обобщени от Международната асоциация за въздушен транспорт /IATA/.

1. Повечето авиокомпании изискват медицински сертификат/паспорт за животното, независимо дали то ще седи у вас в кабината или ще бъде превозено в багажното отделение. Здравният сертификат се издава от вашия ветеринарен лекар и в него трябва да се посочи, че животното е здраво и може да лети.
2. Проверете авиокомпанията, с която ще летите дали може да вземете любимеца си на предпочитания полет. Някои авиокомпании ограничават броя на животните по време на полет, така че трябва да направите предварителна заявка. Потвърдете отново намерението си 48 часа преди полета.
3. Домашните любимци стават много напрегнати от суматохата на летището, така че се опитайте да го изолирате от тази среда максимално.
- Ако вашето любимо същество на четири крака се допуска на борда, то се регистрирайте и влезте в самолета възможно най-късно.
- Ако домашният ви любимец трябва да пътува в трюма, то се чекирайте по-рано, за да може животното да бъде настанено в багажното отделение в по-тих и слабо осветен ъгъл, за да се отпусне и свикне с обстановката.
По правило само малки кучета и котки могат да се возят заедно с вас в кабината. Някои авиокомпании предпочитат обаче да ги транспортират като специален багаж в отделение, което е топло и снабдено с вентилация. Не се притеснявайте, котките и кучетата действително пътуват по-добре по този начин, защото там е по-тихо и те ще си почиват по време на полета.
Много е важно и предварително да проверите дали контейнерът за кучето/котката му е удобен, както и да тренирате животното известно време преди полета, за да свикне с него.

Повече информация може да видите тукСнимка www.gratisography.com

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • ЕК настоява Airbnb да показва крайните цени и дали мястото се предлага от частно лице

  Европейската комисия и органите за защита на потребителите от ЕС призовават платформата Airbnb да приведе общите си условия в съответствие с правилата на ЕС за защита на потребителите и да осигури прозрачност при представянето на цените.

 • ЕПЦ стартира информационна кампания

  Европейски потребителски център България, който функционира към Комисията за защита на потребителите, стартира масова информационна кампания „Вашите права“, насочена към хората, които пътуват, почиват или пазаруват в други страни от ЕС. Началото беше поставено днес, 13 юли, в Бургас.

 • Информация за фалита на Whinkel B.V.

  На 26 юни 2018 г. Ротердамският съд обяви фалита на холандския интернет магазина Whinkel B.V. Процедурата по несъстоятелност ще бъде изпълнена от адвокатската кантора DVDW (www.dvdw.nl), съобщиха колегите от ЕПЦ Нидерландия. В ЕПЦ България има получени жалби, свързани със сайта https://www.whinkel.nl Ето ...

 • Нови правила гарантират по-голяма защита при пакетните почивки

  Откривате хлебарки във Вашата хотелската стая? Виждате строеж вместо прекрасен плувен басейн? Вашият автобус или влак е закъснял и поради това сте пропуснали самолета? Вече ще можете да се възползвате от новата напълно хармонизирана европейска директива за пакетните туристически пътувания, която влиза в сила от ...

 • Обезщетение при закъснял полет и с дестинация извън ЕС

  Резервирате си самолетен полет с прекачване в страна извън Еворепейския съюз. Като резултат обаче пристигате в крайната точка със закъснение повече от 3 часа, по вина на авиокомпанията. Имате ли право на финансова компенсация, каквото е предвидена по европейското законодателство?

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [56]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре