Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

ЕПЦ България и ЕПЦ Румъния в лекция пред търговци

16.06.2016

Директорите на Европейските потребителски центрове в България Игнат Арсенов и в Ръмуния Ирина Чиритою ще изнесат презентация пред онлайн търговци в Русе. Събитието е под надслов "Продавай успешно в Румъния".
Двамата директори ще представят мрежата от потребителски центрове в ЕС, Исландия и Норвегия, както и онлайн платформата за разрешаване на спорове между потребители и търговци, която стартира през февруари 2016 г. Тази платформа се администрира от Европейската комисия и предлага възможността за провеждане на цялата процедура по решаване на конфликта онлайн. Лекторите ще обяснят и какви права и задължения имат търговците в тези случаи. 

По данни от доклад на Европейската комисия през 2014 г. половината жители в страните от ЕС пазаруват онлайн, като във Великобритания са 79%, а в Дания - 78%. В България са около 17%, а в Румъния - 10%. 

Връзка към платформата има тук.
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

  Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при ...

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

 • Какви са новите правила за онлайн търговия

  Еnterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата и Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите организираха съвместно обучение на онлайн търговци на тема "Новите правила за онлайн търговия".

 • Нови правила на ЕС позволяват да пазаруваме онлайн без граници

  От 3 декември 2018 г. влиза в сила нов европейски регламент, с който се прекратява необоснованото блокиране на географски принцип в рамките на ЕС. Повече няма да се срещат уебсайтове, които не допускат достъп на географски принцип или пренасочват сърфиращите само защото те — или издателят на кредитната им карта — ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре