Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

ЕПЦ България и ЕПЦ Румъния в лекция пред търговци

16.06.2016

Директорите на Европейските потребителски центрове в България Игнат Арсенов и в Ръмуния Ирина Чиритою ще изнесат презентация пред онлайн търговци в Русе. Събитието е под надслов "Продавай успешно в Румъния".
Двамата директори ще представят мрежата от потребителски центрове в ЕС, Исландия и Норвегия, както и онлайн платформата за разрешаване на спорове между потребители и търговци, която стартира през февруари 2016 г. Тази платформа се администрира от Европейската комисия и предлага възможността за провеждане на цялата процедура по решаване на конфликта онлайн. Лекторите ще обяснят и какви права и задължения имат търговците в тези случаи. 

По данни от доклад на Европейската комисия през 2014 г. половината жители в страните от ЕС пазаруват онлайн, като във Великобритания са 79%, а в Дания - 78%. В България са около 17%, а в Румъния - 10%. 

Връзка към платформата има тук.
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Еко лагер учи младежи на европейски ценности и старинни фототехники

  Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов присъства на представянето на фотографии и мини-уеб сайтове, създадени от ученици по време на обучителен еко лагер. Мероприятието беше организирано съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси, Информационен център „Европа Директно” ...

 • Пресконференция

  Директорът на Европейски потребителски център България Игнат Арсенов ще се включи в пресконференцията на Комисията за защита на потребителите, която ще се проведе на 31 август, четвъртък. Събитието започва в 11 ч и ще се състои в пресклуба на БТА в София.

 • Мога ли да отменя почивката си в Барселона?

  Вижте какви са нашите съвети, ако имате планирано пътуване в района на Барселона, Испания, след терористичната атака там на 17 август.

 • Изтеглят от пазара опасни калъфи за iPhone

  Производителят MixBin Electronics предприема доброволни мерки по изтегляне от пазара на калъфи за iPhone от марката Victoria's Secret поради риск от нараняване. Информацията за кампанията постъпи в Комисията за защита на потребителите по системата за обмен на нотификации за опасни стоки на територията на ...

 • Какво трябва да знаем, ако ни загубят куфара на летището?

  От началото на годината през летище София са преминали над 3,7 млн пътници, което е рекордe​н ръст с 42% спрямо същия период на 2016 г. Това показват данните на аерогарата в столицата. Само през юли обслужените пътници там са били над 611 000. Във време, когато въздушният транспорт се ползва все повече и от много ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [43]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре