Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Топ десет съвета за феновете на Евро 2012

01.06.2012

Европейската комисия и УЕФА издават "Потребителски съвети" за феновете на ЕВРО 2012
Топ десет съвета за феновете на Евро 2012

Днес, 01.06.2012, в гр. Брюксел, г-н Джон Дали - евромисар за здраве и защита на потребителите, и г-н Мишел Платини - президент на УЕФА, стартират кампания за предоставяне на съвети на феновете, които ще пътуват на ЕВРО 2012. Днес се открива и интернет страница, достъпна и от страницата на УЕФА ЕВРО 2012 и от страниците на ЕПЦ, която предлага съвети как най-добре да се подготвите за пътуването и какво да направите, ако възникне потребителски проблем в Полша (страницата предлага и информация за Украйна). Центровете Европа директно ще отговарят на запитвания по общи въпроси на 23 езика, а също така ще се открие и информационна линия от Потребителската федерация в Полша, която ще предоставя правни съвети за потребителски проблеми по време на Европейското на английски език. Ще има и плакати по хотелите.

Информационната линия ще бъде открита от 1 юни до 31 юли 2012 с безплатен номер 800 007 707 (когато се обаждате от фиксиран полски телефон или от мобилен телефон на полски оператор) и номер +48 228 27 54 74 (когато се обаждате от мобилен телефон на чужд оператор. Прилагат се стандартните тарифи, включително роуминг).

Предлага се и интернет формуляр, който ще бъда придвижван по най-бързия начин до компетентните органи - http://europa.eu/europedirect/ .


Имате нужда от повече информация?
Тази кампания се осъществява с подкрепата на мрежата от 29 Европейски потребителски центрове - ECC-Net. Те ще предоставят съвети преди пътуването, както и допълнителна помощ - свързване с търговците и решаване на жалби, след като феновете се приберат вкъщи. Повече информация за контакти може да намерите на тази страница.
Центрове има във всяка държава членка на ЕС, Ислания и Норвегия, но няма център в Украйна. Въпреки това се предоставя консулска защита за всеки по-сериозен проблем на европейски граждани.

Хронология: ЕВРО 2012 по футбол

ЕВРО 2012 е Европейското футболно първенство на УЕФА, което се организара на четири години. ЕВРО 2012 ще се проведе в Полша и Украйна. Очакват се над 4 милиона фенове да пътуват за състезанието и да гледат мачовете, както на стадионите, така и на големите екрани, които са инсталирани в специално определени зони за фенове.
Първенството ще бъде открито с мача на 8 юни във Варшава. Финалът е планиран за 1 юли в Киев. Ще участват общо 16 отбора, разделени поравно в четири групи. Група А: Полша, Гърция, Русия и Чехия; Група В: Холандия, Дания, Германия и Португалия; Група С: Испания, Италия, Ирландия и Хърватска; Група D: Украйна, Швеция, Франция и Англия.

За повече информация за Европейското 2012:
http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/matches/index.html

За повече информация за правата ви като потребители:
http://ec.europa.eu/consumers/index_en.htm
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Еко лагер учи младежи на европейски ценности и старинни фототехники

  Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов присъства на представянето на фотографии и мини-уеб сайтове, създадени от ученици по време на обучителен еко лагер. Мероприятието беше организирано съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси, Информационен център „Европа Директно” ...

 • Пресконференция

  Директорът на Европейски потребителски център България Игнат Арсенов ще се включи в пресконференцията на Комисията за защита на потребителите, която ще се проведе на 31 август, четвъртък. Събитието започва в 11 ч и ще се състои в пресклуба на БТА в София.

 • Мога ли да отменя почивката си в Барселона?

  Вижте какви са нашите съвети, ако имате планирано пътуване в района на Барселона, Испания, след терористичната атака там на 17 август.

 • Изтеглят от пазара опасни калъфи за iPhone

  Производителят MixBin Electronics предприема доброволни мерки по изтегляне от пазара на калъфи за iPhone от марката Victoria's Secret поради риск от нараняване. Информацията за кампанията постъпи в Комисията за защита на потребителите по системата за обмен на нотификации за опасни стоки на територията на ...

 • Какво трябва да знаем, ако ни загубят куфара на летището?

  От началото на годината през летище София са преминали над 3,7 млн пътници, което е рекордe​н ръст с 42% спрямо същия период на 2016 г. Това показват данните на аерогарата в столицата. Само през юли обслужените пътници там са били над 611 000. Във време, когато въздушният транспорт се ползва все повече и от много ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [43]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре