Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Олимпийски и Параолимпийски игри 2012

20.06.2012

Европейски потребителски център – Великобритания създаде нов раздел съвети на своя уебсайт, наречен „Winning the 2012 Games – what you should know” с информация и полезни съвети за правата на потребителите при настаняване, покупка на билети, стоки, хранене в Обединеното кралство.
Прикачени документи

Олимпийските игри през 2012 г. ще се проведат в Лондон от 27 юли до 12 август. Те ще бъдат последвани от Параолимпийските игри от 29 август до 9 септември 2012 г.

Международният олимпийски комитет (МОК) избра Лондон за домакин на игрите през 2005 г., който спечели в конкуренция с Париж (Франция) и Мадрид (Испания).

На олимпийските игри в Лондон през 2012 ще видим 26 различни спорта с общо 302 състезания. Спортистите, които се очаква да вземат участие са на 10500 от 141 класирани държави.

Церемонията по откриването на летните олимпийски игри в Лондон през 2012 ще се проведе на 27 юли 2012 на Олимпийския стадион в Лондон.


Председател на организационният комитет на олимпийските игри ще бъде Лорд Себастиан Коу.

Логото на Олимпийските игри ще бъде и лого на Паралимпийските игри тази година. Това се случва за пръв път.

Събитието ще бъде охранявано от над 10 000 полицаи по план от 2005 година, но в началото на 2012 са заявени общо 23700 служители по сигурността, от които 7000 са военни, които ще се грижат за безпроблемното преминаване на игрите.

Билетите за популярните събития са разпродадени месеци предварително. Хотелите и хостелите също са резервирани и в тази връзка Европейски потребителски център – Великобритания създаде нов раздел съвети на своя уебсайт, наречен „Winning the 2012 Games – what you should know”, както и публикува брошура със същото наименование http://www.ukecc.net/sub.asp?id=329, съдържаща информация и полезни съвети за правата на потребителите при настаняване, покупка на билети, стоки, хранене в Обединеното кралство.

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • По-лесен онлайн достъп до тв предавания и филми

  Преговарящите от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета постигнаха политическо споразумение по предложеното законодателство относно авторското право върху телевизионните и радиопрограми, съобщиха от Европейската комисия в прессъобщение до медиите.

 • Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

  Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при ...

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

 • Какви са новите правила за онлайн търговия

  Еnterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата и Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите организираха съвместно обучение на онлайн търговци на тема "Новите правила за онлайн търговия".

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре