Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Олимпийски и Параолимпийски игри 2012

20.06.2012

Европейски потребителски център – Великобритания създаде нов раздел съвети на своя уебсайт, наречен „Winning the 2012 Games – what you should know” с информация и полезни съвети за правата на потребителите при настаняване, покупка на билети, стоки, хранене в Обединеното кралство.
Прикачени документи

Олимпийските игри през 2012 г. ще се проведат в Лондон от 27 юли до 12 август. Те ще бъдат последвани от Параолимпийските игри от 29 август до 9 септември 2012 г.

Международният олимпийски комитет (МОК) избра Лондон за домакин на игрите през 2005 г., който спечели в конкуренция с Париж (Франция) и Мадрид (Испания).

На олимпийските игри в Лондон през 2012 ще видим 26 различни спорта с общо 302 състезания. Спортистите, които се очаква да вземат участие са на 10500 от 141 класирани държави.

Церемонията по откриването на летните олимпийски игри в Лондон през 2012 ще се проведе на 27 юли 2012 на Олимпийския стадион в Лондон.


Председател на организационният комитет на олимпийските игри ще бъде Лорд Себастиан Коу.

Логото на Олимпийските игри ще бъде и лого на Паралимпийските игри тази година. Това се случва за пръв път.

Събитието ще бъде охранявано от над 10 000 полицаи по план от 2005 година, но в началото на 2012 са заявени общо 23700 служители по сигурността, от които 7000 са военни, които ще се грижат за безпроблемното преминаване на игрите.

Билетите за популярните събития са разпродадени месеци предварително. Хотелите и хостелите също са резервирани и в тази връзка Европейски потребителски център – Великобритания създаде нов раздел съвети на своя уебсайт, наречен „Winning the 2012 Games – what you should know”, както и публикува брошура със същото наименование http://www.ukecc.net/sub.asp?id=329, съдържаща информация и полезни съвети за правата на потребителите при настаняване, покупка на билети, стоки, хранене в Обединеното кралство.

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Еко лагер учи младежи на европейски ценности и старинни фототехники

  Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов присъства на представянето на фотографии и мини-уеб сайтове, създадени от ученици по време на обучителен еко лагер. Мероприятието беше организирано съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси, Информационен център „Европа Директно” ...

 • Пресконференция

  Директорът на Европейски потребителски център България Игнат Арсенов ще се включи в пресконференцията на Комисията за защита на потребителите, която ще се проведе на 31 август, четвъртък. Събитието започва в 11 ч и ще се състои в пресклуба на БТА в София.

 • Мога ли да отменя почивката си в Барселона?

  Вижте какви са нашите съвети, ако имате планирано пътуване в района на Барселона, Испания, след терористичната атака там на 17 август.

 • Изтеглят от пазара опасни калъфи за iPhone

  Производителят MixBin Electronics предприема доброволни мерки по изтегляне от пазара на калъфи за iPhone от марката Victoria's Secret поради риск от нараняване. Информацията за кампанията постъпи в Комисията за защита на потребителите по системата за обмен на нотификации за опасни стоки на територията на ...

 • Какво трябва да знаем, ако ни загубят куфара на летището?

  От началото на годината през летище София са преминали над 3,7 млн пътници, което е рекордe​н ръст с 42% спрямо същия период на 2016 г. Това показват данните на аерогарата в столицата. Само през юли обслужените пътници там са били над 611 000. Във време, когато въздушният транспорт се ползва все повече и от много ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [43]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре