Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Зимните разпродажби в ЕС

16.01.2017

Зимните разпродажби в някои от страните в ЕС вече са в разгара си, на други места тепърва започват. Вижте къде и кога пазаруването може да бъде по-изгодно.

Във Франция зимните разпродажби започнаха още на 11 януари, сряда, и ще продължат до 21 февруари, вторник. Същият период важи и за онлайн разпродажбите. Извън този период продавачите могат да рекламират намаления на цените си, но без да използват думата „разпродажба”, толкова дълго, че да не продават стоките под тяхната себестойност.

В Италия намаленията по магазините са регламентирани според региона, като обичайната дата за старта им е към 7 януари. Там времето за изгоден шопинг е около месец. Все пак имайте предвид, че магазините в неделя и в тази държава обикновено са затворени. Изключение се правят за туристическите райони, където работят между 10 и 19,30 ч.

В Испания разпродажбите започнаха на 7 януари, но там отбивките в цените се задържат до началото на март,  но това е в зависимост от района. Имайте предвид, че работното време на магазините от понеделник до събота е от 9,30 до 13,30 ч и след това - от 17 до 20,30 ч., а в неделя повечето са затворени.

В Гърция също вече може да се пазарува с голям процент отстъпка, защото зимните намаления са обявени със старт втория понеделник на януари (тази година 9-и) и продължават до края на февруари.

В Полша зимните намаления вече са стартирали и продължават до 13 февруари.

В Германия не са определи специален период за намаления, но най-често през зимата те започват в края на януари. Добре е да се има предвид, че най-често магазините и там са затворени в неделя.

Повече информация за пазаруването в тези, както и в другите страни в ЕС може да видите тук.

Снимка: www.pablo.buffer.com

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Какво не можем да върнем, ако сме го купили онлайн?

  През целия месец януари празниците продължават с пълна сила. Купуването на подаръци също. Какво обаче да правим, ако това, което са избрали нашите близки не ни допада? Ако подаръкът е купен онлайн, имаме 14 дни от доставката, за да го върнем. Подобна опция предлагат и по-големите големи физически магазини. Какво ...

 • По-лесен онлайн достъп до тв предавания и филми

  Преговарящите от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета постигнаха политическо споразумение по предложеното законодателство относно авторското право върху телевизионните и радиопрограми, съобщиха от Европейската комисия в прессъобщение до медиите.

 • Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

  Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при ...

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре