Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Зимните разпродажби в ЕС

16.01.2017

Зимните разпродажби в някои от страните в ЕС вече са в разгара си, на други места тепърва започват. Вижте къде и кога пазаруването може да бъде по-изгодно.

Във Франция зимните разпродажби започнаха още на 11 януари, сряда, и ще продължат до 21 февруари, вторник. Същият период важи и за онлайн разпродажбите. Извън този период продавачите могат да рекламират намаления на цените си, но без да използват думата „разпродажба”, толкова дълго, че да не продават стоките под тяхната себестойност.

В Италия намаленията по магазините са регламентирани според региона, като обичайната дата за старта им е към 7 януари. Там времето за изгоден шопинг е около месец. Все пак имайте предвид, че магазините в неделя и в тази държава обикновено са затворени. Изключение се правят за туристическите райони, където работят между 10 и 19,30 ч.

В Испания разпродажбите започнаха на 7 януари, но там отбивките в цените се задържат до началото на март,  но това е в зависимост от района. Имайте предвид, че работното време на магазините от понеделник до събота е от 9,30 до 13,30 ч и след това - от 17 до 20,30 ч., а в неделя повечето са затворени.

В Гърция също вече може да се пазарува с голям процент отстъпка, защото зимните намаления са обявени със старт втория понеделник на януари (тази година 9-и) и продължават до края на февруари.

В Полша зимните намаления вече са стартирали и продължават до 13 февруари.

В Германия не са определи специален период за намаления, но най-често през зимата те започват в края на януари. Добре е да се има предвид, че най-често магазините и там са затворени в неделя.

Повече информация за пазаруването в тези, както и в другите страни в ЕС може да видите тук.

Снимка: www.pablo.buffer.com

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Как да разпознаем некоректните електронни търговци?

  Хелоуин е време за маскарад, скелети по улиците и вещици из заведенията. За съжаление, понякога такива дебнат и онлайн. Да пазаруваш през интернет е лесно, удобно и често пъти – много изгодно. Заради това вижте нашите съвети как да познавате некоректните електронни търговци или с други думи - онлайн чудовищата.

 • Индекс за развитие на пазарите: Европейците все още нямат достатъчно доверие в услугите

  Европейската комисия публикува своя индекс за развитие на пазарите на дребно от 2018 г., с който се следи как потребителите от ЕС оценяват функционирането на 40 сектора на стоки и услуги, става ясно от съобщение до медиите.

 • Директорът на ЕПЦ изнесе лекция пред онлайн търговци

  Директорът на Европейски потребителски център Игнат Арсенов изнесе лекция пред български търговци, които биха искали да стъпят или вече предлагат стоките си в Румъния. Той представи правните особености, на които трябва да отговарят всички онлайн продажби в ЕС, и в частност - в северната ни съседка по време на ...

 • Информационна кампания Европейски мрежи без граници

  Информационна кампания за разясняване на правата на българите, когато искат да пазаруват или пътуват, да работят или да учат в друга държава от ЕС започва на 8 октомври от град Гоце Делчев. След това информационното турне "Европейски мрежи без граници“ ще премине през градовете Девин, Батак и Велинград.

 • Airbnb вече ще казва цялата цена за наем на имот

  В отговор на призива, отправен през юли от Европейската комисия и органите за защита на потребителите в Европейския съюз, платформата за споделени нощувки и отдаване на имоти под наем Airbnb се съгласи да представя по-ясно и коректно цените за крайния потребител. Това трябва да се случи до края на 2018 г. за ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [59]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре