Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Зимните разпродажби в ЕС

16.01.2017

Зимните разпродажби в някои от страните в ЕС вече са в разгара си, на други места тепърва започват. Вижте къде и кога пазаруването може да бъде по-изгодно.

Във Франция зимните разпродажби започнаха още на 11 януари, сряда, и ще продължат до 21 февруари, вторник. Същият период важи и за онлайн разпродажбите. Извън този период продавачите могат да рекламират намаления на цените си, но без да използват думата „разпродажба”, толкова дълго, че да не продават стоките под тяхната себестойност.

В Италия намаленията по магазините са регламентирани според региона, като обичайната дата за старта им е към 7 януари. Там времето за изгоден шопинг е около месец. Все пак имайте предвид, че магазините в неделя и в тази държава обикновено са затворени. Изключение се правят за туристическите райони, където работят между 10 и 19,30 ч.

В Испания разпродажбите започнаха на 7 януари, но там отбивките в цените се задържат до началото на март,  но това е в зависимост от района. Имайте предвид, че работното време на магазините от понеделник до събота е от 9,30 до 13,30 ч и след това - от 17 до 20,30 ч., а в неделя повечето са затворени.

В Гърция също вече може да се пазарува с голям процент отстъпка, защото зимните намаления са обявени със старт втория понеделник на януари (тази година 9-и) и продължават до края на февруари.

В Полша зимните намаления вече са стартирали и продължават до 13 февруари.

В Германия не са определи специален период за намаления, но най-често през зимата те започват в края на януари. Добре е да се има предвид, че най-често магазините и там са затворени в неделя.

Повече информация за пазаруването в тези, както и в другите страни в ЕС може да видите тук.

Снимка: www.pablo.buffer.com

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Договорено: Без бариери при онлайн пазаруване от други страни в ЕС

  Европейският парламент, Съветът и Комисията постигнаха политическо споразумение за прекратяване на необоснованото блокиране на географски принцип за потребителите, желаещи да купуват стоки или услуги онлайн в рамките на ЕС. Новите правила ще дадат тласък на електронната търговия в полза на потребителите и ...

 • Черният петък иде. Какво трябва да знаят потребителите?

  Тази година Черният петък ще се проведе на 24 ноември. Някои търговци предлагат и стоки с намаление на Кибер понеделник. Други удължават срока, като го превръщат в цяла поредица дни с промоции. Като се има предвид, че българските потребители все повече пазаруват по време на подобни акции, от ЕПЦ България решихме ...

 • ЕП одобри нови правила за по-голяма защита срещу онлайн измамници

  Правилата в целия ЕС за по-добра защита на потребителите от измами и по-бързо откриване и спиране на нелоялни търговци бяха одобрени от евродепутатите тази седмица. Националните правоприлагащи органи ще имат повече правомощия за откриване и спиране на онлайн нарушения на законите на защита на потребителите. Те ще ...

 • Зимните гуми в Европа

  От 15 ноември шофьорите в България са задължени да карат със зимни гуми. Допустимо е да се шофира и с летни гуми, но тогава грайферът следва да бъде минимум 4 мм. Освен у нас подобно задължение има още в няколко държави от ЕС - Естония, Финландия, Литва, Латвия, Словения, Швеция и Хърватия. Важно е да се знае, че ...

 • 2,7 милиарда евро за програма Еразъм + през 2018

  Европейската комисия публикува своята Покана за подаване на проектни предложения по Програма "Еразъм+" за 2018 г. - програмата на Европейския съюз за мобилност и сътрудничество в областта на образованието, обучението, младежта и спорта.

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [46]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре