Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Еко лагер учи младежи на европейски ценности и старинни фототехники

14.09.2017

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов присъства на представянето на фотографии и мини-уеб сайтове, създадени от ученици по време на обучителен еко лагер. Мероприятието беше организирано съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси, Информационен център „Европа Директно” – София и Европейски потребителски център, България, който функционира към КЗП.
Прикачени документи

 

„В навечерието на новата учебна година можем да помислим и да си пожелаем образователният процес да включва и такива елементи като предмети, учещи ни да се отнасяме добре един към друг. И когато виждаме през своя поглед другия, да съзираме хубавото и положителното. Това се опитваме да правим и ние. Нашата институция има нелеката задача да създава нормални отношения между търговци и потребители. Стремежът ни с колегите от Европейски потребителски център е свързан и със създаване и развиване на умението за намиране на положителните черти у хората и отразяването им по най-добрия начин в собственото съзнание и през собствената интерпретация”, каза Маргаритов.

В инициативата се включи и колегата от ЕПЦ Атанас Начков, който представи дейността на центъра в полза на потребителите и защитата на техните права. 

По време на заниманията младежите разгърнаха въображението си, за да заснемат "другия през моите очи". Фотографи художници им разкриха тайните за създаване на качествени лентови и дигитални снимки. Бяха разработени миниуебсайтове в електронната платформа eTwinning и обсъдени   условията за ползване на интернет по безопасен начин. Особен интерес сред младите хора предизвика представянето на старинна фотографската техника (от ХIХ век) и т. нар. мокър колодиев процес. Технологията е сред предшествениците на снимането на филм и копиране на хартия – използва се метална плака, чиято емулсия се приготвя непосредствено преди снимката, а фотографиите добиват ретро стил.

Еко лагерът е награда за ученици, които са победители в конкурс за разработки, свързани с темата за толерантността, разбирателството и междукултурния диалог в контекста на европейските цели и ценности. Този конкурс беше организиран от Центъра за развитие на човешките ресурси и Информационния център „Европа Директно” – София. 


На снимката - Димитър Маргаритов, председател на КЗП
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

  Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при ...

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

 • Какви са новите правила за онлайн търговия

  Еnterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата и Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите организираха съвместно обучение на онлайн търговци на тема "Новите правила за онлайн търговия".

 • Нови правила на ЕС позволяват да пазаруваме онлайн без граници

  От 3 декември 2018 г. влиза в сила нов европейски регламент, с който се прекратява необоснованото блокиране на географски принцип в рамките на ЕС. Повече няма да се срещат уебсайтове, които не допускат достъп на географски принцип или пренасочват сърфиращите само защото те — или издателят на кредитната им карта — ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре