Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Директорът на ЕПЦ България с лекция за потребителите и търговците в Румъния

11.10.2017

Директорът на ЕПЦ България Игнат Арсенов се включи във второто издание на формата „Продавай успешно в Румъния“, което беше организирано от eCommerce Academy. Форумът се проведе в София на 11 октомври. Целта на организаторите е да се представят практически съвети на онлайн търговци, които биха искали да разширят обхвата на дейността си в северната ни съседка.
Поради тази причина присъствието на експерти от ЕПЦ се оказа особено интересно на аудиторията в залата. Арсенов обясни какви са правните особености, на които трябва да отговарят всички онлайн продажби в ЕС, и в частност в Румъния. Той представи и мрежата от потребителски центрове, каквито има във всяка една държава в ЕС, Исландия и Норвегия и които помагат за разрешаване на споровете между потребители и търговци по доброволен начин. 
От Министерството на икономиката отчитат увеличение на стокооборота между България и Румъния за миналата година с 5,7%. Според данните салдото в двустранната търговия е положително за  нашата държава.
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • По-лесен онлайн достъп до тв предавания и филми

  Преговарящите от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета постигнаха политическо споразумение по предложеното законодателство относно авторското право върху телевизионните и радиопрограми, съобщиха от Европейската комисия в прессъобщение до медиите.

 • Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

  Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при ...

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

 • Какви са новите правила за онлайн търговия

  Еnterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата и Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите организираха съвместно обучение на онлайн търговци на тема "Новите правила за онлайн търговия".

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре