Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Директорът на ЕПЦ България с лекция за потребителите и търговците в Румъния

11.10.2017

Директорът на ЕПЦ България Игнат Арсенов се включи във второто издание на формата „Продавай успешно в Румъния“, което беше организирано от eCommerce Academy. Форумът се проведе в София на 11 октомври. Целта на организаторите е да се представят практически съвети на онлайн търговци, които биха искали да разширят обхвата на дейността си в северната ни съседка. В събитието ще вземат участие водещи специалисти в сферата на логистика и транспорта, маркетинг, обслужване на клиенти, данъчни и правни експерти, организации предоставящи на бизнеса финансови услуги, както и най-голямата маркетплейс платформа в Румъния. Научете най-краткия път, по който Вашите стоки могат да достигнат до румънските потребители.
Поради тази причина присъствието на експерти от ЕПЦ се оказа особено интересно на аудиторията в залата. Арсенов обясни какви са правните особености, на които трябва да отговарят всички онлайн продажби в ЕС, и в частност в Румъния. Той представи и мрежата от потребителски центрове, каквито има във всяка една държава в ЕС, Исландия и Норвегия и които помагат за разрешаване на споровете между потребители и търговци по доброволен начин. 
От Министерството на икономиката отчитат увеличение на стокооборота между България и Румъния за миналата година с 5,7%. Според данните салдото в двустранната търговия е положително за  нашата държава.
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [58]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре