Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Италианският въздушен превозвач Wind Jet преустанови работа

23.08.2012

Италианският въздушен превозвач Wind Jet преустанови работа в събота, 11 август, след като Италианските граждански авиационни власти ENAC (NEB) отнеха лиценза му.

Италианският въздушен превозвач Wind Jet, който понастоящем има финансови затруднения, преустанови работа в събота, 11 август, след като Италианските граждански авиационни власти ENAC (NEB) отнеха лиценза му. Уебсайтът вече не работи и превозвачът не може да продава билети.

Днес собственикът на превозвача трябва да обяви решението си за създаване на нова компания или подлагане на извънредна административна процедура. Предвидена е и среща в офиса на NEB на всички авиокомпании, които осигуряват алтернативни прекачвания, за да планират полетите за септември и октомври.

Италиански превозвачи като Alitalia, Meridiana, Livingston и Blue Panorama извършават заместващи полети, но потребителите трябва да закупят нов билет, ако искат да се възползват от тези полети. На уебсайтът на ENAC (NEB) има списъци с алтернативните полети и допълнителна информация: http://www.enac.gov.it/Canale_di_servizio/info573961246.html.

Към момента потребителите, засегнати от отмяната на полети, могат да изпращат оплакванията си чрез препоръчано писмо на адреса на Windjet:

Wind Jet spa

Centro Direzionale Baglio della Sementa - S.P. 69/II - Passo Martino

95121  CATANIA (CT) - Italy

Не е препоръчително да се изпращат писма по електронен път до превозвача, тъй като може да не бъдат прочетени или дори да не бъдат получени.

Говори се, че авиолинията вече е фалирала, но към момента все още няма официална процедура по обявяване в несъстоятелност, въпреки че компанията има големи финансови трудности. В случай, че по-нататъшното развитие доведе до процедура по обявяване в несъстоятелност или извънредна административна процедура, ЕПЦ - Италия ще информира за действията, които засегнатите потребители могат да предприемат.

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • По-лесен онлайн достъп до тв предавания и филми

  Преговарящите от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета постигнаха политическо споразумение по предложеното законодателство относно авторското право върху телевизионните и радиопрограми, съобщиха от Европейската комисия в прессъобщение до медиите.

 • Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

  Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при ...

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

 • Какви са новите правила за онлайн търговия

  Еnterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата и Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите организираха съвместно обучение на онлайн търговци на тема "Новите правила за онлайн търговия".

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре