Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Италианският въздушен превозвач Wind Jet преустанови работа

23.08.2012

Италианският въздушен превозвач Wind Jet преустанови работа в събота, 11 август, след като Италианските граждански авиационни власти ENAC (NEB) отнеха лиценза му.

Италианският въздушен превозвач Wind Jet, който понастоящем има финансови затруднения, преустанови работа в събота, 11 август, след като Италианските граждански авиационни власти ENAC (NEB) отнеха лиценза му. Уебсайтът вече не работи и превозвачът не може да продава билети.

Днес собственикът на превозвача трябва да обяви решението си за създаване на нова компания или подлагане на извънредна административна процедура. Предвидена е и среща в офиса на NEB на всички авиокомпании, които осигуряват алтернативни прекачвания, за да планират полетите за септември и октомври.

Италиански превозвачи като Alitalia, Meridiana, Livingston и Blue Panorama извършават заместващи полети, но потребителите трябва да закупят нов билет, ако искат да се възползват от тези полети. На уебсайтът на ENAC (NEB) има списъци с алтернативните полети и допълнителна информация: http://www.enac.gov.it/Canale_di_servizio/info573961246.html.

Към момента потребителите, засегнати от отмяната на полети, могат да изпращат оплакванията си чрез препоръчано писмо на адреса на Windjet:

Wind Jet spa

Centro Direzionale Baglio della Sementa - S.P. 69/II - Passo Martino

95121  CATANIA (CT) - Italy

Не е препоръчително да се изпращат писма по електронен път до превозвача, тъй като може да не бъдат прочетени или дори да не бъдат получени.

Говори се, че авиолинията вече е фалирала, но към момента все още няма официална процедура по обявяване в несъстоятелност, въпреки че компанията има големи финансови трудности. В случай, че по-нататъшното развитие доведе до процедура по обявяване в несъстоятелност или извънредна административна процедура, ЕПЦ - Италия ще информира за действията, които засегнатите потребители могат да предприемат.

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Договорено: Без бариери при онлайн пазаруване от други страни в ЕС

  Европейският парламент, Съветът и Комисията постигнаха политическо споразумение за прекратяване на необоснованото блокиране на географски принцип за потребителите, желаещи да купуват стоки или услуги онлайн в рамките на ЕС. Новите правила ще дадат тласък на електронната търговия в полза на потребителите и ...

 • Черният петък иде. Какво трябва да знаят потребителите?

  Тази година Черният петък ще се проведе на 24 ноември. Някои търговци предлагат и стоки с намаление на Кибер понеделник. Други удължават срока, като го превръщат в цяла поредица дни с промоции. Като се има предвид, че българските потребители все повече пазаруват по време на подобни акции, от ЕПЦ България решихме ...

 • ЕП одобри нови правила за по-голяма защита срещу онлайн измамници

  Правилата в целия ЕС за по-добра защита на потребителите от измами и по-бързо откриване и спиране на нелоялни търговци бяха одобрени от евродепутатите тази седмица. Националните правоприлагащи органи ще имат повече правомощия за откриване и спиране на онлайн нарушения на законите на защита на потребителите. Те ще ...

 • Зимните гуми в Европа

  От 15 ноември шофьорите в България са задължени да карат със зимни гуми. Допустимо е да се шофира и с летни гуми, но тогава грайферът следва да бъде минимум 4 мм. Освен у нас подобно задължение има още в няколко държави от ЕС - Естония, Финландия, Литва, Латвия, Словения, Швеция и Хърватия. Важно е да се знае, че ...

 • 2,7 милиарда евро за програма Еразъм + през 2018

  Европейската комисия публикува своята Покана за подаване на проектни предложения по Програма "Еразъм+" за 2018 г. - програмата на Европейския съюз за мобилност и сътрудничество в областта на образованието, обучението, младежта и спорта.

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [46]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре