Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Съвети за онлайн пазаруване от Easy Jet

10.12.2012

Мрежата от Европейски потребителски центрове публикува в бордното списание на Easy Jet съвети за потребителите пазаруващи онлайн.
Прикачени документи

Коледа наближава, а с това идва и стреса от намирането на перфектния подарък. Закупуването на стоки от чужбина увеличава избора и ви позволява да сключите добра сделка от уюта на собствения си диван. Но какво може да направите, ако поръчката никога не пристигне? Какво става, ако съдържанието е счупено, или получите нещо друго погрешка?

Не се притеснявайте - европейското законодателство в областта на онлайн пазаруване определя, че трябва да ви възстановяват парите в такива случаи, просто като се свържете с търговеца. Дори, ако просто не харесате продукта, вие може да го върнете и да получите парите си обратно, при условие, че направите това в рамките на определен период от време.

Ако изпитвате трудности, защото търговецът се намира в друга страна от ЕС, Норвегия или Исландия, се свържете с мрежата от Европейски потребителски центрове (ECC-Net), където ще получите помощ и съдействие. Когато подадете жалба ЕПЦ работят за постигане доброволна спогодба между потребителя и търговеца. Миналата година повече от половината от всички жалби са разрешени със спогодба.

Тъй като проектът се финасира от ЕК и националните правителства, то всички услуги на ЕПЦ са напълно безплатни.

Повече информация в списанието на Easy Jet.

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

  Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при ...

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

 • Какви са новите правила за онлайн търговия

  Еnterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата и Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите организираха съвместно обучение на онлайн търговци на тема "Новите правила за онлайн търговия".

 • Нови правила на ЕС позволяват да пазаруваме онлайн без граници

  От 3 декември 2018 г. влиза в сила нов европейски регламент, с който се прекратява необоснованото блокиране на географски принцип в рамките на ЕС. Повече няма да се срещат уебсайтове, които не допускат достъп на географски принцип или пренасочват сърфиращите само защото те — или издателят на кредитната им карта — ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре