Без жалби срещу UK търговци при твърд Брекзит

Нашите колеги от Великобритания ще загубят достъп до общата ни система

Мрежата от Европейски потребителски центрове ECC-Net вече няма да приема нови оплаквания срещу търговци от Великобритания. Обединеното кралство трябва да напусне Европейския съюз на 31 октомври и на този етап се очертава евентуален изход без сделка. Ако Великобритания и ЕС не успеят да постигнат споразумение, то ЕПЦ Великобритания също ще напусне общата ни мрежа ECC-Net. Това означава, че нашите колеги във Великобритания ще загубят достъп до общата информационна система, чрез която разглеждаме и управляваме трансграничните потребителски казуси. С това оттегляне всяка форма на медиация с търговец от Великобритания чрез нашата мрежа се спира. 

Какво можете да очаквате от нас?

Възможно е в момента да обработваме вашата жалба, свързана с британски търговец. Нашите партньори в Обединеното кралство в момента се стремят да затворят всички случаи на европейски потребители срещу търговци, базирани в тяхната държава, по които е била започната работа.

Важно е да се има предвид, че е необходимо сътрудничеството и на британската фирма, срещу която е подадено оплакването, за да се разреши то. Нито един център в нашата мрежа няма властнически правомощия и не може да наложи това сътрудничество, нито да го ускори. Ето защо, имайте предвид, че е възможно и да не успеем да разрешим всички оплаквания преди 31 октомври и те ще бъдат затворени. В този случай ще ви посъветваме за възможните алтернативи. 

Все още съществува възможност да се постигне споразумение между Великобритания и ЕС или дори Brexit да бъде отложен. Поради тази причина ще трябва да изчакаме и да видим какви ще продължи нашата работа при такова развитие.

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати