Директорът на ЕПЦ България Игнат Арсенов ще се включи в кръгла маса на тема „Информационните технологии в полза на потребителите”.

Тя е организирана от Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Министерството на икономиката (МИ). Поводът е Международният ден на потребителите - 15 март. Тази година той е под мотото "Изграждане на цифров свят, в който потребителите могат да вярват“.

Кръглата маса ще бъде открита от министъра на икономиката г-н Теодор Седларски. Участие в нея ще вземат председателят на КЗП Димитър Маргаритов и членовете Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Поканени да се включат в дискусията са Комисията за регулиране на съобщенията ГДБОП, държавната агенция "Електронно управление", Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация за електронна търговия, Българската уеб асоциация, неправителствени потребителски организации и браншови асоциации. Обсъдени ще бъдат възможностите и предизвикателствата на цифровата икономика за потребителите и бизнеса.  

Дискусията ще се проведе на 14.03.2017г. от 12.30ч. в „София Тех Парк” (Лабораторен комплекс, партерен етаж).