Европейската комисия отбелязва Европейския ден на потребителя в София

Във връзка с политиката на Европейския съюз за защита на потребителите и Европейския ден на потребителя 15 март 2012 г., Европейската комисия организирамащабно събитие посветено на правата на потребителите, в което да се включат широката публика български граждани. По-специално ще бъде акцентирано върху новите правила за етикетите на храните, както и тези за мобилните оператори, правата на пътниците на автобусени железопътен транспорт, банковите и финансови услуги. Ще бъде представена и актуализирана публикация по темите.

Събитието, което се организира в тясно сътрудничество с асоциация "Активни потребители", ще започне на 15 март в 12.00 ч.в мол "Сердика", бул. Ситняково 48, гр. София.  То ще бъде открито от г-жа Зинаида Златанова,  ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, г-жа Жулиета Хубенова, заместник-министърна икономиката, енергетиката и туризма, и д-р Венцеслава Тасева - заместник - изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните  (БАБХ) .

След официалното откриване е предвиден прес пойнт за медиите. Той ще бъде последван от игри и викторини за малки и големи, в които се предвиждат символичнинагради за победителите. Експерти по потребителски въпроси от Европейския потребителски център и асоциация "Активни потребители" ще отговарят на поставени от гражданите запитвания и казуси в специално обособена "приемна за потребители".