И тази година Европейски потребителски център Бълария, който функционира към Комисията за защита на потребителите, организира лятна информационна кампания под надслов "Вашите права“.

По традиция екип на ЕПЦ ще разкрива еднодневни информационни щандове на възлови места в центъра или на крайбрежните алеи на по-големи и по-малки градове. Целта е да обърнем внимание на потребителите към техните права и да ги подкрепим, ако имат нужда да бъдат защитени, когато  пътуват, почиват или пазаруват в други страни от ЕС. Подготвили сме много полезна информация и съвети за това какво трябва да направят, ако самолетът им закъснее, когато пътуват за сватбата на любимата братовчедка или за ваканция в чужбина, какви капани да избягват при наемане на кола зад граница, както и как да реагират, ако имат проблеми с покупките си от търговец в друга страна от ЕС, Исландия или Норвегия.

За втора година наши партньори в кампанията са колегите от Центъра за развитие на човешките ресурси, които ще представят възможностите за мобилност по най-голямата европейска образователна Програма „Еразъм+“, както и съпътстващите дейности: Европас, Еврогайдънс, eTwinning и Евродеск.

Започваме на 24 юли в Бургас. Ще бъдем на входа на Морската градина след 10 ч.

Къде продължаваме?

25 юли, Созопол, 17 ч

26 юли, Морската градина в Бургас, 17 ч

27 юли, Приморско, до Общината, 17 ч

29 юли, Китен, на входа на плажа, 17 ч 

7 и 8 август, Варна, Морската градина, 17 ч

9 август, Бяла, до Общината, 10 ч

10 август, Поморие, до Котвата, 17 ч

12 август, Свети Влас, на центъра, 17 ч

 

(прессъобщение)