На 26 юни 2018 г. Ротердамският съд обяви фалита на холандския интернет магазина Whinkel B.V. Процедурата по несъстоятелност ще бъде изпълнена от адвокатската кантора DVDW (www.dvdw.nl), съобщиха колегите от ЕПЦ Нидерландия. В ЕПЦ България има получени жалби, свързани със сайта https://www.whinkel.nl Ето най-важното, което може да направите, ако вие не сте получили продукти, поръчани от този сайт, които не са Ви доставени.

Процедура по несъстоятелност

Потребителите могат да предявят иск пред ликвидатора, като за целта:

  • Могат да подадат жалба по имейл, адресирана до г-н L.T. van der Sluis на имейл insolventie@dvdw.nl. Това може да се направи на холандски, на английски или немски език.
  • Ако е необходимо, може да се използва това писмо като образец (прикачено на английски език).
  • Важно е да прикачите всички документи, свързани с поръчката (потвърждение на поръчката и доказателство за плащането например).
  • Няма такси за подаване на жалбата от страна на потребителя.
  • Моля, имайте предвид, че шансът да получите възстановяване не е особено висок.

 

Важно! Оспорване на плащането в банката

Платили сте с кредитна карта? Тогава ви съветваме да се свържете с банката, която е издала тази карта и да поискате възстановяване на сумата поради недоставена стока. В този случай банката ще разследва плащането и ще Ви възстанови сумата. Моля да имате предвид, че може да Ви бъде удържана такса.

Ако имате допълнителни въпроси, можете да се обърнете към Европейски потребителски център.