Седем отбора ще спечелят за награда тридневен творчески лагер в края на месец август

Европейски потребителски център, Центърът за развитие на човешките ресурси и Информационният център „Европа Директно” – София организират конкурс за ученическа разработка на тема "Климатичните промени и бъдещето на нашата планета".

Интересува ли ви, че след 2021 г. в ЕС ще бъдат забранени всички пластмасови сламки, прибори и клечки за уши, които са за еднократна употреба?

Знаете ли, че около 90% от европейците, живеещи в градове, са изложени на нива на замърсяване на въздуха, които са считани за вредни за човешкото здраве?

Внимавате ли къде изхвърляте боклука, след като сте били на разходка в планината?

Или имате виждане как климатичните промени засягат планетата?

Тогава, може да се включите в нашия конкурс! Той е насочен към училищата, работещи по европейски проекти и европейски тематики, и акцентира върху теми като:


• Опазване на околна среда;
• Грижа за природата;
• Екологичен и здравословен начин на живот.

Целта на конкурса е, в отговор на съвременните предизвикателства в Европейския съюз, да дадем възможност на младите хора да изразят своята позиция по темата, свързана с опазването на околната среда и грижа към природата, както и за възможностите за успешна работа в училище по тази тема. Още информация може да видите в прикачения файл!

Konkurs2019

Очакваме да ни изпратите материалите за конкурса едновременно на e-mail адресите еtwinning@hrdc.bg, direct@europe.bg и info@ecc.bg. Краен срок – 20 юли 2019 година.  

Ще бъдат отличени 7 ученически разработки. Всяко наградено училище ще има възможност да излъчи отбор от 4 ученика и преподавател, които ще могат да се включат в тридневен ученически творчески лагер в края на месец август.