Мобилно приложение съветва какви са правата ни като потребители, когато пътуваме или почиваме в друга страна от Европейския съюз, Исландия и Норвегия. Безплатното приложение ECC-Net: Travel app дава информация какво да правим ако отидем в хотел, а стаята

Мобилно приложение съветва какви са правата ни като потребители, когато пътуваме или почиваме в друга страна от Европейския съюз, Исландия и Норвегия. Безплатното приложение ECC-Net: Travel app дава информация какво да правим ако отидем в хотел, а стаята се окаже мръсна или различна от обещаното или пък пътуваме със самолет, а полетът ни закъснее. Там са синтезирани и най-важните права, които има човек при наемане на кола или купуване на стоки. Веднъж свалено, ECC-Net Travel app работи офлайн и така няма нужда от достъп до интернет или допълнителни такси при ползване.
 
През юни, юли и август, когато по традиция се пътува най-много заради летните отпуски, в Европейския потребителски център получихме 65 жалби, свързани с проблеми при пътуване в чужбина, независимо дали става дума за самолет, кола или автобус. Отчитаме леко понижение в сравнение със същия период на миналата година, когато оплакванията, свързани с неудобства при пътуване, са били 73.
 „Това е положителна тенденция, но с цел да се запази и затвърди, ние насърчаваме потребителите да изтеглят ECC-Net: Travel App  и винаги да имат това приложение под ръка, за да са по-добре защитени при пътуване“,  коментира Игнат Арсенов, директор на Европейския потребителски център България.
 
Навигацията на ECC-Net: Travel app е лесна и достъпна на 25 езика, включително и на български. Освен това чрез приложението може да разберете как да изразите своите претенции за правата си на съответния чужд език, дори и да не знаете думичка от него.
Приложението ECC-Net: Travel app е достъпно за мобилни устройства с операционните системи iOS, Android и Microsoft Windows и може да бъде свалено от Apple app store (за iOS), в Google Playstore (за Android) и в Windows Apps+GamesStore (за Windows Phone).