Обновеният портал Вашата Европа с още повече информация и полезни съвети

На 20 май 2021 г. България ще бъде домакин на пътуващата презентация на единния цифров портал на Европейския съюз за граждани и бизнеси Вашата Европа (Your Europe). Онлайн представянето е на тема „Права на пътника - към устойчиво пътуване" и ще се излъчи във фейсбук между 11 и 12 ч. Целта е да насочи вниманието на потребителите не само към техните права в единния европейски пазар, но и към устойчивите начини на транспорт, мерките за безопасност и сигурност при трансгранично пътуване. 

Събитието ще се е открие от Асен Антов, национален координатор за единния цифров портал и Гергана Колешанска, директор на дирекция „Стратегии и политики за е-управление" в ДАЕУ. В събитието ще се включи и екип на Европейски потребителски център.  

Порталът youreurope.eu може да бъде полезен с изключително количество практична и лесна за употреба многоезична информация за правата ни в Европейския съюз в различни сфери на обществения живот, като пътуване, образование, работа и пенсия, здраве, производство, търговия, околна среда и други.