Приключенска игра и информационен щанд в Борисовата градина за Деня на Европа

Младежи ще търсят Европейското съкровище в центъра на София. Това ще стане на 9 май, Денят на Европа, в Борисовата градина, до Лятната сцена.

Десет отбора с ученици от различни столични училища ще се впуснат в истинско приключение, за да докажат своите знания за ЕС. Успоредно с това те ще трябва да демонстрират логическо мислене, а на моменти дори здрави мускули във физическите препятствия към финалната цел. Отборът победител ще спечели парична награда.

Официалното откриване на събитието по повод Деня на Европа ще бъде на 9 май, вторник, от 13 ч в Борисовата градина, до Лятната сцена. Участие в него ще вземат председателят на Комисията за защита на потребителите  Димитър Маргаритов и членовете Константин Арабаджиев и Константин Райков. На събитието е поканен и Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Надпреварата е организирана съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси - Национална агенция по Програма Еразъм+, администриращ съпътстващите дейности Европас, Еврогайдънс, Etwinning и Евродеск България, Европейски потребителски център България, Информационния център „Европа Директно”- София,  Мрежата на европейските служби по заетостта - EURES и Комисията за защита на потребителите.

Организаторите на инициативата ще отворят  информационен щанд, където ще предоставят безплатни информационни материали за Европейския съюз, правата ни при пътуване, почивка, работа и учене в рамките на Общността.
 
 
Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати