Мобилни приемни на ЕПЦ във Варна и Балчик

С 4 приемни в 2 града закриваме тазгодишната информационна кампания по Черноморието

След успешния първи етап от лятната информационна кампания на ЕПЦ България в Бургас и Созопол през юли, тя се разгръща с 4 нови еднодневни мобилни приемни на открито във Варна и Балчик между 16-ти и 19-ти август. 

На щандовете на входа на Морската градина, автогарата във Варна  и в началото на алея „Дамба“ в Балчик посетителите ще имат възможност да получат консултация по потребителски проблем с търговец в друга страна в ЕС. Какви са правата им при пазаруване, пътуване и настаняване, когато отсреща е фирма извън България, ще разберат всички, които посетят една от приемните ни, а графикът им може да бъде намерен тук. Потребители, които вече са се срещнали с конкретен проблем, който не са успели да разрешат сами, ще получат насоки как удобно и бързо да подадат оплакване към ЕПЦ, за да започнем работа по нея.

Какви потребителски въпроси откроихме в Бургас и региона?

Изключително уверени и подготвени в обсъждането на потребителски проблеми, но все пак желаещи да получат професионална насока за полезните си ходове в разрешаването им се оказаха много от посетителите на информационните ни щандове в Бургас и региона. Сред въпросите, които откроихме, са:

„Загубиха ми багажа на летището в Париж, какво мога да направя?“

„Имах билет за автобус в Германия, но не успях да го използвам заради пандемията, как да постъпя?“

„Поръчах си рокля, но доставката закъсня, мога ли да получа компенсация?“

Ако имате специфичен потребителски казус с чуждестранен търговец, независимо къде в ЕС, но извън България, и не откривате отговора му на сайта ни, можете да се консултирате с нашия екип в рамките на мобилните приемни на открито или да се свържете с офиса ни в София.

Активността на самите потребители е важна, колкото и нашите усилия

Потребителка от варненско поръчва няколко чифта панталони от италианска фирма, когато ги получава, се оказва, че с три от тях всичко е наред, но един не съответства на заявеното. Дамата се свързва с фирмата в чужбина с надеждата да получи липсващия артикул и да върне обратно сгрешения, но оттам не са склонни да приемат пощенския разход от около 20 евро за своя сметка. Потребителката се свързва с ЕПЦ България, споделяме оплакването с ЕПЦ в Италия, а колегите пишат на фирмата. Дамата е по-скоро обезверена, че от фирмата изобщо ще отговорят, но резултатът е удовлетворителен за нея  – възстановяват й сумата за панталона. Изходът е благополучен, по думите й, благодарение на положените усилия от двата центъра, както и на собствената й упоритост.

От проблем със сходен характер или при отменен полет, за който все още не сте успели да получите парите си, диапазонът от потребителски въпроси, по които можете да се посъветвате с ЕПЦ България, е много широк. „Няма долен или горен праг на сума, за която всеки потребител може да потърси нашия център, след като опитът му да разреши проблема директно с търговеца е претърпял неуспех“, пояснява Анита Каменова, юрист на центъра.

 

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати