Топ десет съвета за феновете на Евро 2012

Европейската комисия и УЕФА издават "Потребителски съвети" за феновете на ЕВРО 2012

Топ десет съвета за феновете на Евро 2012

Днес, 01.06.2012, в гр. Брюксел, г-н Джон Дали - евромисар за здраве и защита на потребителите, и г-н Мишел Платини - президент на УЕФА, стартират кампания за предоставяне на съвети на феновете, които ще пътуват на ЕВРО 2012. Днес се открива и интернет страница, достъпна и от страницата на УЕФА ЕВРО 2012 и от страниците на ЕПЦ, която предлага съвети как най-добре да се подготвите за пътуването и какво да направите, ако възникне потребителски проблем в Полша (страницата предлага и информация за Украйна). Центровете Европа директно ще отговарят на запитвания по общи въпроси на 23 езика, а също така ще се открие и информационна линия от Потребителската федерация в Полша, която ще предоставя правни съвети за потребителски проблеми по време на Европейското на английски език. Ще има и плакати по хотелите.

Информационната линия ще бъде открита от 1 юни до 31 юли 2012 с безплатен номер 800 007 707 (когато се обаждате от фиксиран полски телефон или от мобилен телефон на полски оператор) и номер +48 228 27 54 74 (когато се обаждате от мобилен телефон на чужд оператор. Прилагат се стандартните тарифи, включително роуминг).

Предлага се и интернет формуляр, който ще бъда придвижван по най-бързия начин до компетентните органи - http://europa.eu/europedirect/ .


Имате нужда от повече информация?
Тази кампания се осъществява с подкрепата на мрежата от 29 Европейски потребителски центрове - ECC-Net. Те ще предоставят съвети преди пътуването, както и допълнителна помощ - свързване с търговците и решаване на жалби, след като феновете се приберат вкъщи. Повече информация за контакти може да намерите на тази страница.
Центрове има във всяка държава членка на ЕС, Ислания и Норвегия, но няма център в Украйна. Въпреки това се предоставя консулска защита за всеки по-сериозен проблем на европейски граждани.

Хронология: ЕВРО 2012 по футбол

ЕВРО 2012 е Европейското футболно първенство на УЕФА, което се организара на четири години. ЕВРО 2012 ще се проведе в Полша и Украйна. Очакват се над 4 милиона фенове да пътуват за състезанието и да гледат мачовете, както на стадионите, така и на големите екрани, които са инсталирани в специално определени зони за фенове.
Първенството ще бъде открито с мача на 8 юни във Варшава. Финалът е планиран за 1 юли в Киев. Ще участват общо 16 отбора, разделени поравно в четири групи. Група А: Полша, Гърция, Русия и Чехия; Група В: Холандия, Дания, Германия и Португалия; Група С: Испания, Италия, Ирландия и Хърватска; Група D: Украйна, Швеция, Франция и Англия.

За повече информация за Европейското 2012:
http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/matches/index.html

За повече информация за правата ви като потребители:
http://ec.europa.eu/consumers/index_en.htm
Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати