Брекзит - преходният период продължава до края на 2020 г.

На 31 януари 2020 г. Великобритания ще напусне Европейския съюз. След това започва т.нар. преходен период. Този период беше договорен като част от Споразумението за оттегляне и ще продължи най-малко до 31 декември 2020 г. Дотогава всичко ще продължи както и до сега, що се отнася до гражданите, потребителите, студентите, предприятията и инвеститорите както в ЕС, така и във Великобритания. Обединеното кралство вече няма да бъде представлявано в институциите и службите на ЕС, но европейското законодателство все още ще се прилага на Острова.

Преходният период започва на 1 февруари 2020 г. и ще приключи на 31 декември 2020 г., освен ако не се вземе изрично решение за удължаването. Такова решение може да бъде взето преди 1 юли и то само веднъж, а удължаването на преходния период може бъде за 1 или 2 години.

Още информация по темата може да намерите на сайта на Европейската комисия, както и в сайта на Министерство на външните работи.

 

На този етап ЕПЦ Великобритания продължава е част от мрежата на Европейските потребителски центрове ECC-Net и съответно - ако имате проблеми с търговец, регистриран във Великобритания, може да се обърнете за съдействие към нас.

 

 

 

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати