ЕПЦ на гости на студенти в ПУ

Екип на ЕПЦ България изнесе лекция пред студенти в ПУ "Паисий Хилендарски" в град Пловдив на 14 декември. Темата на презентацията беше „Права на потребителите в ЕС”. В срещата се включиха над 50 младежи.

Преди да направите поръчка онлайн - си напишете домашното, проучете търговеца, как да се свържете с него при евентуален проблем, както и какви са условията за връщане на стоката, посъветва младите хора Соня Спасова, директор на ЕПЦ България.  

Студентите се включиха активно в срещата, като задаваха различни въпроси и споделяха собствен положителен или отрицателен опит, свързан с пазаруване онлайн. Те се интересуваха колко пъти търговецът може да отлага доставката на стоката и кой е виновен, ако поръчката закъснее, а тя е предвидена за коледен подарък. Искаха да знаят и какво да направят, ако получат дефектен часовник - дали трябва да потърсят сервиз или преди това да се обърнат към продавача.

Събитието беше организирано от нашите партньори ИЦ „Европа директно – Пловдив”, а домакин беше Факултетът по икономически и социални науки към Пловдивския университет.