Гише на пътника по случай Деня на потребителите

По повод Световния ден на потребителите - 15 март, екипът на Европейския потребителски център (ЕПЦ) България отново напусна офиса и отиде близо до потребителите. Този път организирахме еднодневно „гише на пътника” на Централна автогара София.

Десетки пътници, които минаха през фоайето на автогарата, получиха брошури и зададоха своите въпроси към експертите на ЕПЦ. Хората се интересуваха не само от правата си при пътуване с автобус, но и какво могат да правят, ако имат проблеми при пътуване със самолет или пазаруване в Европа.  

На помощ ни се притече и известният кулинарен майстор Иван Звездев. Той се включи в раздаването на информационните брошури сред потребителите. Шеф готвачът сподели, че е имал неприятни преживявания по време на пътуване със самолет във Франция, когато му загубили куфара. Пазете всички документи, бъдете информирани и си търсете правата, призова Звездев.

В събитието се включиха и Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите и членовете на комисията Константин Райков и Константин Арабаджиев. ЕПЦ България е към Комисията за защита на потребителите.


На снимката Иван Звездев и директорът на ЕПЦ Игнат Арсенов (вдясно)