Италианският въздушен превозвач Wind Jet преустанови работа

Италианският въздушен превозвач Wind Jet преустанови работа в събота, 11 август, след като Италианските граждански авиационни власти ENAC (NEB) отнеха лиценза му.

Италианският въздушен превозвач Wind Jet, който понастоящем има финансови затруднения, преустанови работа в събота, 11 август, след като Италианските граждански авиационни власти ENAC (NEB) отнеха лиценза му. Уебсайтът вече не работи и превозвачът не може да продава билети.

Днес собственикът на превозвача трябва да обяви решението си за създаване на нова компания или подлагане на извънредна административна процедура. Предвидена е и среща в офиса на NEB на всички авиокомпании, които осигуряват алтернативни прекачвания, за да планират полетите за септември и октомври.

Италиански превозвачи като Alitalia, Meridiana, Livingston и Blue Panorama извършават заместващи полети, но потребителите трябва да закупят нов билет, ако искат да се възползват от тези полети. На уебсайтът на ENAC (NEB) има списъци с алтернативните полети и допълнителна информация: http://www.enac.gov.it/Canale_di_servizio/info573961246.html.

Към момента потребителите, засегнати от отмяната на полети, могат да изпращат оплакванията си чрез препоръчано писмо на адреса на Windjet:

Wind Jet spa

Centro Direzionale Baglio della Sementa - S.P. 69/II - Passo Martino

95121  CATANIA (CT) - Italy

Не е препоръчително да се изпращат писма по електронен път до превозвача, тъй като може да не бъдат прочетени или дори да не бъдат получени.

Говори се, че авиолинията вече е фалирала, но към момента все още няма официална процедура по обявяване в несъстоятелност, въпреки че компанията има големи финансови трудности. В случай, че по-нататъшното развитие доведе до процедура по обявяване в несъстоятелност или извънредна административна процедура, ЕПЦ - Италия ще информира за действията, които засегнатите потребители могат да предприемат.