Куче в самолет

Ако искате да летите със самолет заедно с домашния си любимец, ето някои важни правила, с които трябва да се съобразите. Те са обобщени от Международната асоциация за въздушен транспорт /IATA/.

1. Повечето авиокомпании изискват медицински сертификат/паспорт за животното, независимо дали то ще седи у вас в кабината или ще бъде превозено в багажното отделение. Здравният сертификат се издава от вашия ветеринарен лекар и в него трябва да се посочи, че животното е здраво и може да лети.


2. Проверете авиокомпанията, с която ще летите дали може да вземете любимеца си на предпочитания полет. Някои авиокомпании ограничават броя на животните по време на полет, така че трябва да направите предварителна заявка. Потвърдете отново намерението си 48 часа преди полета.

3. Домашните любимци стават много напрегнати от суматохата на летището, така че се опитайте да го изолирате от тази среда максимално.
- Ако вашето любимо същество на четири крака се допуска на борда, то се регистрирайте и влезте в самолета възможно най-късно.
- Ако домашният ви любимец трябва да пътува в трюма, то се чекирайте по-рано, за да може животното да бъде настанено в багажното отделение в по-тих и слабо осветен ъгъл, за да се отпусне и свикне с обстановката.

По правило само малки кучета и котки могат да се возят заедно с вас в кабината. Някои авиокомпании предпочитат обаче да ги транспортират като специален багаж в отделение, което е топло и снабдено с вентилация. Не се притеснявайте, котките и кучетата действително пътуват по-добре по този начин, защото там е по-тихо и те ще си почиват по време на полета.
Много е важно и предварително да проверите дали контейнерът за кучето/котката му е удобен, както и да тренирате животното известно време преди полета, за да свикне с него.

Повече информация може да видите тукСнимка www.gratisography.com