Олимпийски и Параолимпийски игри 2012

Европейски потребителски център – Великобритания създаде нов раздел съвети на своя уебсайт, наречен „Winning the 2012 Games – what you should know” с информация и полезни съвети за правата на потребителите при настаняване, покупка на билети, стоки, хранене в Обединеното кралство.

Олимпийските игри през 2012 г. ще се проведат в Лондон от 27 юли до 12 август. Те ще бъдат последвани от Параолимпийските игри от 29 август до 9 септември 2012 г.

Международният олимпийски комитет (МОК) избра Лондон за домакин на игрите през 2005 г., който спечели в конкуренция с Париж (Франция) и Мадрид (Испания).

На олимпийските игри в Лондон през 2012 ще видим 26 различни спорта с общо 302 състезания. Спортистите, които се очаква да вземат участие са на 10500 от 141 класирани държави.

Церемонията по откриването на летните олимпийски игри в Лондон през 2012 ще се проведе на 27 юли 2012 на Олимпийския стадион в Лондон.


Председател на организационният комитет на олимпийските игри ще бъде Лорд Себастиан Коу.

Логото на Олимпийските игри ще бъде и лого на Паралимпийските игри тази година. Това се случва за пръв път.

Събитието ще бъде охранявано от над 10 000 полицаи по план от 2005 година, но в началото на 2012 са заявени общо 23700 служители по сигурността, от които 7000 са военни, които ще се грижат за безпроблемното преминаване на игрите.

Билетите за популярните събития са разпродадени месеци предварително. Хотелите и хостелите също са резервирани и в тази връзка Европейски потребителски център – Великобритания създаде нов раздел съвети на своя уебсайт, наречен „Winning the 2012 Games – what you should know”, както и публикува брошура със същото наименование http://www.ukecc.net/sub.asp?id=329, съдържаща информация и полезни съвети за правата на потребителите при настаняване, покупка на билети, стоки, хранене в Обединеното кралство.

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати