От къде идват най-много фалшиви стоки?

През 2015 г. митническите органи в Европейския съюз са задържали с около 5 млн. фалшифицирани стоки повече, отколкото през предходната година, показват данните на Европейската комисия.
Това означава, че броят на задържаните стоки е нараснал с 15% спрямо 2014 г.

На външните граници на ЕС са били задържани повече от 40 млн. продукта, за които има съмнения, че нарушават права върху интелектуална собственост, като общата им стойност е близо 650 млн. евро.
Цигарите остават най-голямата група задържани стоки (27%), а някои стоки за всекидневна употреба, които могат да застрашат здравето и безопасността на потребителите, като храни и напитки, тоалетни принадлежности, лекарства, играчки и домакински електроуреди, заедно представляват 25,8% от задържаните стоки. Китай отново е бил основната страна на произход на фалшифицирани стоки (41%), следван от Черна гора, Хонконг, Малайзия и Бенин.

Бенин е бил страна на произход на голяма част от храните, Мексико — основен източник на фалшифицирани алкохолни напитки, а Мароко — на други напитки. Малайзия заема първо място при тоалетните принадлежности, Турция — при облеклата, а Хонконг е начело при фалшифицираните мобилни телефони и аксесоари за тях, картите с памет, компютърното оборудване, CD и DVD и запалките. От Черна гора са дошли най-много фалшифицирани цигари, а от Индия — лекарства. В 91 % от случаите на задържане стоките или са били унищожени, или е започнало съдебно дело, за да бъде определено нарушението в сътрудничество с носителя на правата на марката, спрямо която е извършено въпросното нарушение. 


Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати