Зимните разпродажби в ЕС

Зимните разпродажби в някои от страните в ЕС вече са в разгара си, на други места тепърва започват. Вижте къде и кога пазаруването може да бъде по-изгодно.

Във Франция зимните разпродажби започнаха още на 11 януари, сряда, и ще продължат до 21 февруари, вторник. Същият период важи и за онлайн разпродажбите. Извън този период продавачите могат да рекламират намаления на цените си, но без да използват думата „разпродажба”, толкова дълго, че да не продават стоките под тяхната себестойност.

В Италия намаленията по магазините са регламентирани според региона, като обичайната дата за старта им е към 7 януари. Там времето за изгоден шопинг е около месец. Все пак имайте предвид, че магазините в неделя и в тази държава обикновено са затворени. Изключение се правят за туристическите райони, където работят между 10 и 19,30 ч.

В Испания разпродажбите започнаха на 7 януари, но там отбивките в цените се задържат до началото на март,  но това е в зависимост от района. Имайте предвид, че работното време на магазините от понеделник до събота е от 9,30 до 13,30 ч и след това - от 17 до 20,30 ч., а в неделя повечето са затворени.

В Гърция също вече може да се пазарува с голям процент отстъпка, защото зимните намаления са обявени със старт втория понеделник на януари (тази година 9-и) и продължават до края на февруари.

В Полша зимните намаления вече са стартирали и продължават до 13 февруари.

В Германия не са определи специален период за намаления, но най-често през зимата те започват в края на януари. Добре е да се има предвид, че най-често магазините и там са затворени в неделя.

Повече информация за пазаруването в тези, както и в другите страни в ЕС може да видите тук.

Снимка: www.pablo.buffer.com

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати