Евро 2024: Влаковете в Германия

Пътувайте евтино и устойчиво по време на първенството

Със старта на Евро 2024 безброй футболни фенове от цяла Европа ще се отправят към Германия. Вижте основната информация за разходите и потенциалните клопки в обществения транспорт по време на първенството на Стария континент.

Притежателите на билети за стадиона пътуват безплатно, но...

Най-зеленият и удобен начин за пътуване до и в Германия е като се използва влак. Но кой билет да изберете? Един от добрите варианти „Fan Pass“ - безплатен 36-часов билет, обвързан с вашия билет за мач, достъпен чрез приложението UEFA EURO 2024. Този пропуск ви позволява да използвате мрежата на обществения транспорт в града домакин на съответната среща от 6 сутринта в деня на мача до 18 часа на следващия ден.

Билетът обаче не важи навсякъде. Затова, преди да тръгнете, проверете дали можете да го използвате в града или района, в който отивате. Можете да направите това на официалния уебсайт на УЕФА (в раздела „Зона за пътуване“).

Внимание: пътувате ли с обществен транспорт без валиден билет? Тогава можете да отнесете глоба от 60 евро.

 

Специални цени в рамките на Германия

За тези, които пътуват из Германия, опцията „DB Ticket Euro 2024“ предлага възможност да се ползват регионални и високоскоростни влакове между местата на турнира. Първа класа струва 39,90 евро, а втора класа е 29,90 евро. Пътниците, които влизат в Германия с влак от друга държава, също могат да се възползват от отстъпка: „Interrail Pass Euro 2024“ предоставя 25 процента отстъпка за пътуване от 33 европейски страни. Тези оферти могат да бъдат резервирани чрез уебсайта на Deutsche Bahn или приложението DB Navigator.

За тези, които се стремят да пътуват възможно най-евтино, „Deutschland-Ticket“ на Deutsche Bahn е чудесен вариант. За разлика от специалните предложения за EURO 2024, този билет е достъпен за всички, даже и да нямат билет за мач. Тя позволява неограничено пътуване из Германия само за 49 евро на месец – но само с регионални и местни влакове, автобуси, трамваи и метро (подземни влакове). Това означава, че билет, закупен във Фрайбург, може да се използва и в берлинското метро, ​​фериботите в Хамбург или регионален влак в Мюнхен.
Внимание: Този билет не е валиден за влакове на дълги разстояния като влаковете ICE (Intercity Express), IC (Intercity) и EC (Eurocity). Връзките, управлявани от други компании, като Flixtrain, също са изключени.

Абонаментен капан

Deutschland-Ticket се предлага само на базата на абонамент за цял календарен месец. Ако договорката не бъде анулирана до десето число, договорът автоматично се продължава с още един месец.
Европейският потребителски център в Германия препоръчва да се абонирате преди 10-ти и да анулирате договора веднага след това. Така ще предотвратите всякакви неприятни изненади. Има два начина за анулиране на абонамента: чрез зоната за клиенти или чрез този онлайн формуляр.

Ако все пак нещо се обърка по време на пътуването ви с влак, можете да се обърнете за съдействие към нас в ЕПЦ България.

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати