Евро 2024 в Германия

Как да купите билети и да пътувате безопасно в Германия

Разберете всичко необходимо, за да се насладите максимално на Европейското първенство по футбол на УЕФА (ЕВРО 2024) – от цени на билети и информация за стадиона до съвети за пътуване и предотвратяване на измами. ЕВРО 2024 ще се проведе в Германия от 14 юни до 14 юли 2024 г.

Осигуряване на билети

Когато искате да закупите билети за Евро 2024, ви съветваме да имате предвид следните аспекти:

 1. Официални канали: Закупете своите билети за UEFA European Football Championship 2024 само през официалния уебсайт на UEFA или националните уебсайтове на футболните асоциации. Пазете се от измамни и неоторизирани сайтове, свързани с платформи на трети страни, които завишават цените на билетите.
 2. Следваща фаза на продажби: Втората фаза на продажби започна на 4 декември. Точно преди това предварителният жребий разкри графиците за всички класирали се отбори, като Англия, Испания, Франция и домакина Германия. Тази фаза предлага последната голяма възможност за закупуване на билети с един милион налични места.
 3. Лотария за билети на УЕФА: Имайте предвид, че участвате в лотария и не можете директно да купите билети през уебсайта на УЕФА. Ако имате късмет в тегленето, ще имате възможност да закупите заявените от вас билети. Ако сте изтеглени, трябва да закупите всички билети или ще пропуснете възможността си изцяло.
 4. Билети за привърженици: Националните футболни асоциации на квалифицирани отбори продават билети на своите привърженици, като например членове на техните фен клубове. Обърнете се към уебсайта на Българския футболен съюз за това как той разпределя квотата си за билети.
 5. Последни възможности: Последните възможности за закупуване на билети ще бъдат през март и май 2024 г., заедно с разпродажба в последния момент, по време на турнира.
 6. Дигитални билети: УЕФА продава изцяло дигитални билети и изисква от феновете да си изтеглят специално приложение

 

Цени на футболния турнир

Опциите за билети варират от най-скъпите „първокласни места“, предлагащи оптимални гледки, до бюджетната категория „феновете на първо място“.

Цените на билетите варират в зависимост от фактори като вида на мача и категорията на мястото. Те започват от €30 за места за групови мачове и достигат до €2000 за премиум места за финала.

Важно е да се отбележи, че тези цени подлежат на промяна. Запознайте се с често задаваните въпроси на  официалния сайт на УЕФА, преди да участвате в лотарията за билети.

 

Платформата за препродажба на билети

УЕФА ще създаде платформа за препродажба, достъпна чрез EURO2024.com/tickets , която трябва да заработи през пролетта на 2024 г. Билетите на тази платформа ще се продават по номинална стойност.

Официалната платформа за препродажба е относително сигурен канал за феновете да закупят билетите си. Тази инициатива минимизира риска от сблъсък с невалидни, измамни или надценени билети.

 

Бъдете бдителни за потенциални измами по време на Евро 2024

Мащабни събития като Евро 2024 привличат престъпници. Съветваме ви да бъдете бдителни. Мрежата  от Европейски потребителски центрове незабавно ще сигнализира с предупреждения, относно всякакви измамни дейности. Междувременно ви препоръчваме да се придържате към следните насоки за сигурно преживяване, по време на Евро 2024:

 • Безопасно закупуване на билети: Купете своите билети от официалния уебсайт за продажба на Евро 2024, " euro2024.com/tickets ", или от официалната платформа за препродажба, която ще бъде достъпна от пролетта на 2024 г.
 • Информираност за фишинг: Бъдете внимателни за потенциални опити за фишинг. Винаги проверявайте адреса на подателя и автентичността на връзките в имейлите, за които се твърди, че са от УЕФА. Официалният адрес на изпращача е "@uefa.com".
 • Доверени места за настаняване: Изберете настаняване, посочено в реномирани платформи за резервации. Изберете място с положителни отзиви. Придържайте се към платежната система, предоставена от платформата. Комуникацията и плащането извън тези системи значително увеличава риска от измама.
 • Правителствени съвети за пътуване: Преди пътуването ви за Германия проверете съветите, издадени от МВнР .

 

Съставът на отборите за EURO 2024

До момента 21 отбора са си осигурили квалификация за Евро 2024 : Албания , Австрия , Белгия , Хърватия , Чехия , Дания , Англия , Франция , Германия , Унгария , Италия , Холандия , Португалия , Румъния , Шотландия , Сърбия , Словакия , Словения , Испания , Швейцария и Турция .

Три допълнителни отбора ще се присъединят към този списък през март 2024 г. след успеха им в плейофите. Следете за актуализации, докато финалните отбори попълват състава на Евро 2024.

 

Местата на ЕВРО 2024

Стадионите за Евро 2024 в Германия са:

Уебсайтът на UEFA Venues ви информира кой мач на кой стадион ще се проведе.

 

Пътуване в Германия по време на Евро 2024

Тъй като се очаква повишено търсене на влакове, полети, хотели и места за настаняване по време на Евро 2024, препоръчително е да направите резервациите си веднага след закупуването на билетите.

Много резервации за пътуване обаче все още не са налични. В Германия можете да резервирате високоскоростни влакове ICE до 180 дни предварително, докато самолетните билети обикновено са достъпни шест до дванадесет месеца напред.

За икономично пътуване по време на Евро 2024 вземете предвид следните съвети:

 • Икономично пътуване с автобус: Автобусите са най-бюджетният вариант за пътуване на дълги разстояния в Германия.
 • Частни железопътни компании: За пътувания с влак на дълги разстояния помислете за частни железопътни компании. Те често са по-евтини от лидера на пазара "Deutsche Bahn" (DB). Обърнете внимание, че частните компании обслужват само избрани маршрути!
 • „Deutschland-Ticket“ за местни и регионални пътувания: Няколко турнирни града са лесно достъпни с регионални влакове. Изберете „ Deutschland-Ticket “, предоставен от Deutsche Bahn – най-голямата железопътна компания в Германия, за местен и регионален обществен транспорт. На цена от €49, този билет позволява едномесечно пътуване. Не забравяйте, че не обхваща влакове на дълги разстояния (ICE, IC, EC).
 • Карти за отстъпка: Ако изберете Deutsche Bahn, разгледайте „ Trial BahnCard 25 “, която предоставя 25% отстъпка за всички билети от 2-ра класа за три месеца.
 • Анулиране на абонамента: И „Deutschland-Ticket“, и „ BahnCard “ са абонаменти. "Deutschland-Ticket" работи на базата на месечен абонамент. За да избегнете автоматично удължаване с още един месец, анулирайте абонамента веднага след покупката. „Пробната BahnCard “ изисква анулиране най-малко шест седмици преди изтичането на периода на абонамента.

За по-конкретни съвети препоръчваме тези ръководства от Европейския потребителски център Германия :

 

Резервации за настаняване по време на Европейското първенство в Германия

По време на турнира очаквайте значително покачване на цените за настаняване, особено в градове домакини като Кьолн, Щутгарт и други.

Бъдете внимателни, когато си осигурявате настаняване, тъй като европейските потребителски центрове предвиждат възможността за измамни схеми, предлагащи фалшиви квартири, по време на Евро 2024 в Германия. Затова:

 • Изберете утвърдени платформи за резервации, когато избирате място за настаняването си. Опциите с гъвкавост при евентуално анулиране са препоръчителни. Съветваме ви да избягвайте предварително заплащане.
 • Запознайте се и с официалния уебсайт на хотела. Това може да ви позволи да резервирате по-рано, отколкото на външни платформи и понякога дори на по-изгодна цена. Когато правите директна резервация, проверете дали сте на официалния уебсайт на хотела, за да не станете жертва на подвеждащи реклами в търсачките, които имитират директни връзки към хотела. Такива измамни практики могат да доведат до допълнително плащане и усложнения с резервацията ви.
 • Уверете се, че наемодателят притежава положителни отзиви и спазва правилата на платформата, когато наемате място за настаняване от частно лице. Отхвърляйте всякакви опити на измамници, настояващи за неофициални методи на плащане, като PayPal или Revolut, тъй като рискът от измама е изключително висок.

 

Помощ при правни проблеми с германска компания

Срещате предизвикателства с германска компания? Ако не можете да разрешите проблема самостоятелно, Европейските потребителски центрове предлагат безплатна помощ.

Не се колебайте да се свържете с нас чрез нашата форма за подаване на жалби. Екипът ни е винаги готов да ви помогне.

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати