Правата ни на потребители: наистина ли ги познаваме?

ЕПЦ България и „Европа Директно – Пловдив“ с информационен щанд на открито

  • Какви са правата и задълженията ни като потребители в Европейския съюз?
  • Кога една стока може да се върне и кога не можем да се възползваме от такава опция?
  • Какво трябва да имаме предвид, ако ни предстои пътуване и докато пазаруваме?
  • Пазаруването онлайн на единния европейски пазар е удобно и има редица предимства. Какво да предприемем, за да се защитим от некоректни търговци онлайн?
  • Как да постъпим, ако събитието в чужбина, за което имаме билети, е било отменено?

Полезни съвети по тези въпроси могат да получат всички посетители на информационния щанд на открито, с който представители на Европейски потребителски център България ще гостуват в Пловдив и Асеновград.

Инициативата е в рамките на Информационен тур, организиран от Европейския информационен център „Европа Директно – Пловдив“, част от Европейската и българската национална мрежа Europe Direct,  с подкрепата на местните общини.

Поредицата от информационни срещи стартира на площада пред Община Асеновград от 12.30 ч. до 16.30ч. на 25 юни 2020 г., четвъртък.

Консултациите за потребители ще продължат от 17.00 до 20.00 ч. същия ден на площад „Стефан Стамболов“ в Пловдив. Срещите са планирани да протекат съобразно всички изисквания за безопасност предвид епидемиологичната обстановка в страната, подчертават организаторите.

Европейски потребителски център България е част от мрежата на Европейските потребителски центрове (ECC-Net), която обхваща всички 27 държави — членки на ЕС, Исландия Норвегия и Обединеното Кралство. Мрежата е съфинансирана от Европейската комисия.  В България Европейски потребителски център функционира към Комисията за защита на потребителите. Центърът е посредник при решаване на извънсъдебни спорове на местни граждани с чуждестранни търговци в широк спектър от ситуации. Само срещу авиопревозвачи жалбите от потребители в страната, постъпили в Европейски потребителски център България от март, са над 200.

Включете се в нашите срещи по градовете! Освен експертна информация, предвиждаме интересни викторини и игри с награди, призовават организаторите.

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати