Мислете в зелено на Черния петък

Черен петък, седмица и дори месец. Или иначе казано - старт на коледните пазари, бум на онлайн поръчките и най-различни прояви на шопинг манията в цяла Европа. Мрежата от Европейски потребителски центрове дава съвети не само как да избегнете проблеми при покупката на подаръците за предстоящите празници, но и напомня, че да си отговорен към природата и да пазаруваш устойчиво, е модерно. Вижте нашите съвети как да мислите  в "зелено" по време на Черния петък:

- Избягвайте импулсивното пазаруване. Направете си списък за предметите или дрехите, от които действително имате нужда. Това ще ви помогне да избегнете излишни разходи за бюджета, но и вредни емисии във въздуха като резултат от използваните превозни средства.

- Направете точен избор: Проверявайте таблиците с размери на дрехите, когато поръчвате за първи път от даден онлайн търговец. Помислете добре за цвета на ризата и дали има с какво да я съчетаете.

- Сравнете цените: Не се доверявайте на сляпо, че отстъпката действително дава най-добрата цена. Проверете цените не само в онлайн магазините, но в реалните обекти, където се предлагат същите стоки.

- Абонирайте се за бюлетините на електронните търговци: По този начин ще бъдете информирани за специалните оферти през цялата година, а не само около Черния петък.

- Изберете устойчив вариант за доставка: Някои онлайн търговци предлагат екологично чисти опаковки, други - да вземете лично поръчката от склад или от физически магазин. Ако правите няколко поръчки от една компания, изчакайте и ги обединете в една. Доставката до офис на куриер е по-екологично решение, отколкото да поръчате доставка до прага на дома си.

- Не забравяйте и магазините за дрехи и стоки втора употреба. Това не само ще удължи живота на продуктите, но и ще спести ресурси и пари. В последно време различни магазини предлагат и изцяло нови дрехи или предмети, изработени от рециклирани материали.

 

 

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати