• Свали
  Полезни съвети преди поръчка от интернет. Права, срокове и разрешаване на спорове. Помощ и насоки за действие при проблеми с онлайн търговец. Мерки срещу капани и фалшиви стоки. Прочетете тези и още много полезни съвети в нашата информационна брошура!

 • Свали
  Ако багажът ви е загубен или повреден по време на полет, вашите права са защитени. Важно е обаче да подадете оплакване още на летището, когато разберете, че куфарът ви е счупен или изобщо не е пристигнал. Научете повече като изтеглите нашата брошура.

 • Свали
  Имате ли право на обезщетение при закъснял полет? Какво да правите, ако авиокомпанията отмени или анулира полета? Какви са правата ви при закъснение на автобуса? Запознайте се с вашите права като пътници в ЕС от нашата брошура!

 • Свали
  Планирате почивка в чужбина, но не желаете да губите време и средства да пътувате с личния си автомобил? Тогава може би е добра идея да наемете автомобил на място. Научете повече за какво да внимавате, когато наемате кола по интернет от информационната брошура на Европейски потребителски център.

 • Свали
  Пазаруването по интернет е неизменна част от ежедневието ни. Търговията в мрежата е свързана непосредствено с начините на плащане, които стават все по разнообразни с развитието на технологиите. Предлагаме ви най-често срещаните методи за плащане, заедно с ползите и недостатъците им. Вижте какви са плюсовете и минусите при плащане кеш (в брой), при банков превод или използване на дебитна или кредитна карта.

 • Свали
  Потребителският гид "Моята карта, моят приятел" е събрал най-важните въпроси и отговори за използването на банкови карти и безконтактните транзакции, правата и задълженията на потребителите, както и основните съвети за безопасно онлайн пазаруване. От дигиталния наръчник потребителите могат да разберат какво да направят, ако сгрешат пин кода и дали банкоматът ще глътне ли картата им в такъв случай, както и каква е първата стъпка, ако си загубят пластиката или някой им я открадне. Да се пазарува онлайн е лесно, но е важно да се спазват няколко важни правила - да се следи извлечението на сметката, която се плаща, да се направи копие на извършената трансакция и да се проверят условията за връщане и рекламация на стоката, съветва още потребителският гид.

 • Свали
  Ръководство за потребителите

 • Свали
  Видове плащания и особености. Полезни съвети и насоки преди пазаруване онлайн.

 • Свали
  Независимо колко внимателно сте планирали вашата ваканция, винаги може да се случи неприятен проблем - отменен полет, счупен куфар, непредвидена или дори скрита такса, анулирана хотелска резервация, както и много други. Вижте нашите съвети при роблеми с транспорта. Разберете какво да правите и какви са вашите права, ако самолетът закъснява или багажът го няма. Проверете какво се случва, ако следобедната дрямка се прекъсва от шума на близкото летище или в хотела няма басейн, както е описано в рекламата. И за какво да внимавате, преди да вземете колата под наем...

 • Свали
  Какви са най-важните неща, за които трябва да внимавате, ако резервирате сами почивката си? Какви капани крие плащането извън онлайн платформата? Кога и как може да се откажете от пакетна почивка? Вижте отговорите в нашата брошура!

 • Свали
  В последните години стрийминг технологията промени медийния пейзаж изцяло. Все повече стрийминг компании имат възможност да харчат повече от традиционната филмова индустрия за скъпи телевизионни сериали и филми, разширявайки аудиторията си още повече. В наши дни голяма част от скоростта на предаване в интернет се използва за стриймване. По време на кризата с коронавируса от пролетта на 2020 г. то се увеличи до такава степен, че Европейската комисия призова основните доставчици да намалят качеството на видеото, за да гарантират стабилна скорост на интернет за по-важни услуги, като уеб срещи при работа от въкщи. Какво да правите и какво не, когато използвате стрийминг платформи? Кои са основните заплахи, които крият нелегалните сайтове за стриймване? Вижте в брошурата, изготвена от нашите колеги от ЕПЦ Австрия.

 • Свали
  Строителна площадка вместо хотел? Самолетът или влакът закъснява? Благодарение на Европейския съюз имате права при покупка на пакетна почивка. Мрежата от Европейски потребителски центрове ECC-Net ви обяснава какви са те и как да ги потърсите и защитите.

 • Свали
  Правата ви на потребител са нарушени? Направихте поръчка онлайн, а тя не идва? Купихте стока, а тя се развали и искате да предявите рекламация? Полетът ви е отменен, а не знаете как да си получите парите обратно? Направихте наистина всичко по силите си, но въпреки това приятелското разрешаване на проблема с търговеца още изглежда далеч? Вижте как можме да ви помогнем!

 • Свали
  Онлайн пазаруването има редица предимства, поради което и интернет търговията е непрекъснато развиващ се бизнес. Онлайн могат да бъдат купени почти всякакъв вид стоки и услуги – от храна през техника и книги, дрехи и обувки до билети за самолет или абонамент за езиков курс. Някои от предимствата на пазаруването по интернет са: - Пести време - Без усилия - Лесно сравняване на цените - Достъпно по всяко време на денонощието Вижте съветите на ЕПЦ България за безпроблемно пазаруване онлайн!

 • Свали
  Брошурата "За нас" е създадена и отпечатана на хартия с информативна цел. Тя се разпространява основно при организирането на събития, лекции и срещи с потребители, търговци, правоприлагащи органи или други заинтересовани лица.

 • Свали
  Вижте кои са контролните органи в областта на въздушния превоз в страните от ЕС, Исландия, Норвегия и Швейцария

 • Свали
  Полезни съвети преди, по време и след поръчка от интернет. Как да се предпазите от измами, за какво трябва да внимавате и какви действия да предприемете, ако нещо се обърка. Научете тези и още много други полезни съвети в нашата информационна брошура!