Три страшни истории и без да е Хелоуин

Ето някои от кошмарите, с които са се сблъскали потребители

Страшните истории може да бъдат не само в деня на Хелоуин. Вижте някои от кошмарите проблеми, които са ни споделяли потребители в последно време.

 

Да платиш за кредит!

Трябват ви спешно пари, но вече имате заем от българска банка. Търсите друг вариант - онлайн, естествено. Заемодателят е от друга държава, но пък Ви отговаря на сносен български език, който поразително прилича на машинен превод. Не се замисляте, защото парите ви трябват бързо. Кандидатствате и само час или два след това получавате първоначално одобрение. Изпращат ви дори договор с подпис и печат. За да ви преведат парите още на следващия ден обаче, трябва да платите такса за получаване на кредита. Понеже вярвате, че ще получите сумата, плащате. На следващия ден пари няма, но има искане за нова такса - може да бъде застраховка за заема или пък допълнителна такса за превода. Събирате все някак парите и за това плащане. Ако откажете или се усъмните - може дори да ви заплашат, че нарушавате договора и ще ви осъдят. Таксите се изпращат чрез директен превод към физическо лице. Минават още дни, но парите не постъпват по сметката ви. Няколко дни по-късно спират всички комуникации и заемодателят сякаш се изпарява.

 

Да изчезнат 5000 евро за 5 дни 

Харесвате си кола втора употреба. Офертата е повече от изгодна - само 5000 евро, като иначе масово същите коли се предлагат за двойно повече. Тази, която сте харесали, може да бъде в Германия, Испания и дори в Норвегия, но ще ви я докарат за 5 дни до всяка точка в България. Свързвате се с продавача, който иска банков превод към физическо лице, но пък ви дава опцията да покарате колата цяла седмица по родните пътища, и ако не ви е по вкуса - може да я върнете. Само трябва да платите половината от сумата. Получавате фактура с подпис и печат. Превеждате сумата по банков път и започвате да чакате. И тук историите могат да имат различни продължения. В единия случай - може да ви изпратят имейл, че автомобилът е задържан на границата и е необходимо да платите сериозна сума, за да го "спасите". В другия случай - че има проблеми с автовоза, за което пак е необходима допълнителна такса. Общото е, че продължавате да чакате, като може да се наложи да превете още определена сума пари, а колата не пристига. Накрая звъните по телефона на продавача, но той е изключен, а сайтът, където сте разглеждали всички оферти, вече не съществува.

 

Безплатно за 48 часа

Искате да си направите професионално изглеждаща автобиография. Или пък се записвате за онлайн курсове. На сайта пише, че услугите са безплатни 48 часа. Може и седмица. Давате данните за кредитната си карта. След като изтекат безплатните часове обаче забравяте за абонамента, защото считатате, че нямате повече задължения. В действителност абонаментът се превръща в годишен и това ведната се отразява на кредитната карта, с която сте се регистрирали.

 

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати