Куиз: Познавате ли вашите права?!

Харесвате си най-яките маратонки, които може да се видят онлайн. Или намирате най-красивата рокля, която се продава в интернет. Преди да продължите напред обаче, е много важно да проверите кой стои отсреща. И на кого всъщност ще се доверите, когато пазарувате в световната мрежа.

Не забравяйте, че ако адресът на сайта завършва на .eu, това не означава автоматично, че електронният търговец е регистриран в ЕС. Всеки може да си купи домейн. И разширение като .de или .it не дава пълна гаранция, че държавата на продавача е Германия или Италия например. Езикът на сайта също не винаги води към съответната дестинация. Бъдете още по-внимателни, ако забележите, че изображенията не са достатъчно качествени или има граматически грешки.    

Какво още да проверите, преди да поръчате онези маратонки или ослепителната рокля? Знаете ли как да пазарувате онлайн безопасно?

Заедно с нашите колеги от Европейски потребителски център Литва ви предлагаме да разберете, докато се забавлявате. Проверете какво знаете за вашите права с нашия куиз! Опитайте още сега - тук.

 

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати