Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

Бъдещи мениджъри решаваха реални казуси от практиката на ЕПЦ

Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при онлайн пазаруване.
 
Колегите Ива Боцева и Атанас Начков, съветници в центъра, представиха дейността на ЕПЦ, както и жалбите, които се разглеждат в нашия офис. Бяха представени различни аспекти на онлайн търговията, като акцентът беше поставен върху срока за отказ при онлайн покупка в рамките на 14 дни, както и гаранциите и рекламациите, на които имат право потребителите. Младежите получиха и практични съвети за предимствата и недостатъците на различните видове плащания при поръчки в електронни магазини, както и как могат да защятат правата си при трансгранични потребителски спорове. 

Четирима  от студентите ще работят върху реални проблеми, с които се сблъкват хората, когато пазаруват онлайн от търговци зад граница.

Посещението на младежите се проведе в рамките на дисциплината "Основи на управлението" и е част от дългогодишна партньорска традиция.


На снимката - Ива Боцева сред студенти от СУ "Св. Кл. Охридски"