Спряха полетите на Боинг 737 MAX в Европа

Решението е на Европейската агенция по авиационна безопасност

Европейската агенция по авиационна безопасност (EASA) ограничи полетите на самолетите Боинг, модели 737-8 MAX и 737-9 MAX в небето над страните в Европейския съюз. Решението на EASA засяга не само авиокомпаниите от 28-те страни в Евросъюза, но и всички превозвачи, чиито самолети от този вид кацат или излитат от територията на Общността.
Ограничението важи и за българското въздушно пространство, включително и излитащите и кацащите на нашите летища, с изключение на полетите за пребазиране или ремонт и влезе в сила на 12 март.

Очаква се това решение да доведе до редица отменени (канселирани) полети.

В подобни случаи авиокомпанията ще бъде задължена да предложи премрашрутиране с друг полет във възможно най-кратък срок или да даде правото да се откажете да пътувате и да ви върне парите, напомни директорът на ЕПЦ България Игнат Арсенов.
В случай че вашето пътуване е започнало, но няма как да се върнете у дома, то превозвачът трябва да ви осигури грижи (храна или евентуално нощувка).
Ако полетът е отменен малко преди часа на излитане, то нашият съвет е пътниците да претендират за обезщетение, а превозвачите ще са длъжни да докажат дали причината е в това извънредно обстоятелство, допълни той.

 

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати